Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 23:42

organic_poleis

Εκδήλωση  για την παρουσίαση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών  Βιολογικών Πόλεων στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  26/01/2013 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λοκρών.

O δήμος εντάχτηκε στο Δίκτυο Citta Del Bio και αποτελεί το σύνδεσμο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Οι βιολογικές πόλεις είναι ένα δίκτυο από τοπικούς  φορείς με απώτερο σκοπό να προωθήσουν την έννοια ο πολιτισμός των βιολογικών πόλεων. Ζωή που θα συνυπάρχει με την φύση, και θα καθοδηγεί την αγροτική παραγωγή, σε μια κατεύθυνση που θα αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής. Θα προωθεί τα βιολογικά προϊόντα στα σχολεία, στα νοσοκομεία και θα προσανατολίζει τους καταναλωτές προς μια κατεύθυνση ποιότητας.

Οι βιολογικές πόλεις θεωρούν ότι η βιολογική γεωργία είναι ένας τρόπος ζωής, μια διαφορετική  πρόταση στην καθημερινότητα, ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα οικονομικό σε μια διαφορετική βάση, ένα μοντέλο που θα καθορίζει ο πολίτης, ο καταναλωτής, ο άνθρωπος που θέλει να δώσει στη ζωή του με εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο πολιτισμός και ότι είναι βιολογικό έχει σκοπό να ξεσηκώσει όχι μόνο τις εταιρείες παραγωγής άλλα όλο τον κόσμο σε μια διαφορετική διάσταση στην έννοια βιολογικές πόλεις. Οι βιολογικές πόλεις δεν είναι ένα απλό δίκτυο, αλλά μια γέφυρα επικοινωνίας, και συνεργασία του ανθρώπινου παράγοντα με την φύση ώστε να έχουμε μια ποιότητα και στην διατροφική αλυσίδα.

Μια σειρά από παραμέτρους αξιολογούνται και αξιοποιούνται καθημερινά από τους βιο, σε μια στενή συνεργασία με πολλές πόλεις  της Ευρώπης. Οι βιολογικές πόλεις  ξεκίνησαν από το Γκρουλιασκο της Ιταλίας με 183 πόλεις στο δίκτυο, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασίας σε αυτό τον τομέα.

Στην Ευρώπη εξελίσσεται ως εξής στην Γερμανία η Νυρεμβέργη και το Μόναχο σαν επικεφαλής έχουν προσαρτήσει 20 πόλεις, στην Γαλλία το δίκτυο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, στην Ελλάδα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και οι δήμοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αρχίζουν να προσχωρούν στις βιολογικές πόλεις.


Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα...

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.