Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙ. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 00:22

nazi_organic
Νεοναζί καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων δείχνουν να εξελίσσονται σε πρόβλημα σε πολλές περιοχές της Γερμανίας. Οι σύνδεσμοι του κλάδου θα ήθελαν να αποκλείσουν ακροδεξιά μέλη, αλλά δεν είναι εύκολο.

«Τα σκάνδαλα που αφορούν τρόφιμα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Γεγονός που οφείλεται στην αδίστακτη στάση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα και τη φύση». Το κείμενο δεν προέρχεται από περιβαλλοντική οργάνωση, αλλά από τις «βασικές αρχές» του ακροδεξιού κόμματος NDP.

Η σύνδεση ακροδεξιάς και προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι κάτι καινούργιο. Ειδικοί διαπιστώνουν όμως ότι όλο και συχνότερα νεοναζιστικές ομάδες απευθύνονται στο κοινό μέσα από περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πέρυσι το ίδρυμα Χάινριχ Μπέλ, που πρόσκειται στο κόμμα των Πρασίνων, δημοσίευσε έκθεση για τους νεοναζί καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων, στην οποία σημειώνεται ότι νεοναζί αγοράζουν κυρίως εκτάσεις σε οικονομικά υποβαθμισμένα κρατίδια, όπως του Μέκλενμπουργκ-Φόρπομερν και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα παραγωγής και διανομής βιολογικών προϊόντων.

Νόμος για περιβαλλοντική προστασία από το 1935
Δεν επιθυμεί ως μέλη του ακροδεξιούς ο σύνδεσμος Bioland

Ο Γκρέγκορ Πέπσελ, διευθύνων σύμβουλος του Bioland, ενός από τους μεγαλύτερους συνδέσμους βιολογικών καλλιεργητών της Γερμανίας, θεωρεί την εξέλιξη αυτή ανησυχητική: «Θα πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις διότι στον κλάδο μας υπάρχουν πολύ περισσότερα πρόσωπα ή ομάδες με ακροδεξιά πιστεύω από ότι θα επιθυμούσαμε», λέει μιλώντας στην DW.

O σύνδεσμος Bioland προχώρησε σε αλλαγή καταστατικού για να αποτρέψει ακροδεξιούς να γίνουν μέλη. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει αποκλειστεί κάποιο μέλος του: «Θα ήταν λάθος να πω ότι δεν έχουν κανένα μέλος με ακροδεξιές ιδέες. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Αν όμως υποπέσει στην αντίληψή μας κάποιος τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε πριν διασυρθούν οι αξίες και ο σύνδεσμος», λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Bioland.

Τη σύνδεση ακροδεξιάς και οικολογίας τη βρίσκουμε ήδη στους ναζί, λέει ο Γερμανός ιστορικός Νιλς Φράνκε, που ειδικεύεται σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ο πρώτος παγγερμανικός νόμος για την προστασία του περιβάλλοντος αποφασίστηκε το 1935 από την κυβέρνηση Χίτλερ. Η ιδέα προστασίας εθνικών εδαφών «είχε απήχηση στον κόσμο και την ίδια στιγμή προπαγανδιστικό χαρακτήρα», λέει ο Γερμανός ιστορικός από τη Λειψία.

Πηγή: dw.de


Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα...

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.