Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τρίτη, 18 Μάιος 2010 10:14

eggsΟι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας γνωστοποίησαν την εύρεση διοξινών σε αυγά από βιολογικές εκτροφές πουλερικών. Ως πηγή των διοξινών προσδιορίζεται καλαμπόκι από την Ουκρανία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή ζωοτροφής από ολλανδικό οίκο, που το πούλησε σε γερμανικές βιολογικές πτηνοτροφικές μονάδες.

Η ανακάλυψη των διοξινών αφορά βιολογικά αυγά σε μια σειρά πτηνοτροφικών μονάδων σε εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, που αγόρασαν ζωοτροφές από τον ίδιο Ολλανδό προμηθευτή.

Το υπουργείο Προστασίας Καταναλωτή της χώρας,  ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, παρόλα αυτά πολλές αυγοπαραγωγικές μονάδες απέσυρα τα αυγά τους από τις προθήκες των αλυσίδων λιανικής πώλησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα κανένα βιολογικό αυγό προς διάθεση στην γερμανική αγορά.

Παράλληλα, οι γερμανικές αρχές ζήτησαν εξηγήσεις από τις αρμόδιες ολλανδικές για τον τρόπο με τον οποίο το μολυσμένο με διοξίνες ουκρανικό καλαμπόκι εισήχθη στην Ολλανδία.

Πηγή: ΑΝΑ ΜΠΑ

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.