Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά προϊόντα για μακροζωία και γονιμότητα
Τρίτη, 02 Ιούλιος 2019 23:09

06-biologika

Τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν ώστε να ζήσετε περισσότερο και να γίνεται γονιμότεροι, σύμφωνα με νέα έρευνα, αρκεί όμως να είσαστε… μύγα !!!

Βλέπετε, η συγκεκριμένη έρευνα, πραγματοποιήθηκε σε μύγες, στις οποίες παρατηρήθηκε πως όσες τρέφονταν με βιολογικά προϊόντα, παρουσίασαν αύξηση της γονιμότητας και μακροζωίας. Αυτό θα μπορούσε να έχει και αποτελέσματα για τους ανθρώπους, αν και είναι λίγο πρόωρο ακόμα ώστε να ειπωθεί με ακρίβεια.

Όλα ξεκίνησαν από τη μαθήτρια λυκείου Ria Chabra η οποία επηρεασμένη από τους γονείς της για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων, εμπνεύστηκε την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα του Southern Methodist University.

 

organic-life


Συγκεκριμένα, τα ενοχλητικά κατά πολλούς έντομα, χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα τρέφονταν με βιολογικές μπανάνες, πατάτες, σταφίδες και φασόλια, ενώ η άλλη με τα αντίστοιχα συμβατικά.

Αν και καμία από τις δυο ομάδες δεν έζησε ιδιαίτερα πολύ, εντούτοις οι μύγες οι οποίες τρέφονταν με οργανικά προϊόντα, έζησαν περισσότερο και είχαν μεγαλύτερη παραγωγή αυγών.

 

organic-life-botana

 
Οι ερευνητές έκαναν κάποιες εικασίες σχετικά με το που οφείλονται τα αποτελέσματα αυτά. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως η βιολογική τροφή περιέχει υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, όπως περισσότερες πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα στα γαλακτοκομικά, ή αύξηση αντιοξειδωτικών στο σπανάκι, στις ντομάτες και στις πιπεριές.  

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν επίσης αποδεχτεί πως περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα νιτρικών ιόντων, γεγονότα που πιθανόν να εξηγούν μερικά από τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της υγείας των μυγών που κατανάλωναν βιολογική τροφή. 
 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.