Διαφήμιση
Τα φυτοφάρμακα ένοχα για Πάρκινσον. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 12:59

 fytofarmaka

Όσοι έρχονται σε επαφή με φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα) και διαλύτες, κινδυνεύουν να εκδηλώσουν τη νόσο του Πάρκινσον.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύμα στο περιοδικό «Neurology», η έκθεση στις παραπάνω ουσίες είναι πιθανό να συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης της νόσου του Πάρκινσον.
 
Επιστήμονες μελέτησαν 104 έρευνες και εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της εμφάνισης της νόσου και της έκθεσης σε διαλύτες και ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εξόντωση παράσιτων, μυκήτων, τρωκτικών και εντόμων.
 
Τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους έδειξαν ότι η έκθεση στις ουσίες αυτές αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου του Πάρκινσον κατά 33% - 80%.
 
«Δεν μελετήσαμε το κατά πόσο επηρέασε την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου ο τρόπος έκθεσης στην ουσία, π.χ. μέσω εισπνοής ή απορρόφησης από το δέρμα, ή η μέθοδος εφαρμογής της, π.χ. με ψεκασμό ή ανάμιξη», δήλωσε ο Emanuele Cereda, συγγραφέας της μελέτης.
 
«Ωστόσο, η μελέτη μας δείχνει ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος έκθεσης σε αυτές τις χημικές ουσίες».
 
Εμείς θα σας συστήναμε να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.