Διαφήμιση
Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά χαρίζουν ψυχική υγεία !!!
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016 18:24
09-laxanika
  
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γουόργουικ της Βρετανίας και το Κολλέγιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, στήριξαν τη μελέτη τους στις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων και προσπάθησαν να συσχετίσουν το είδος της διατροφής με τα συναισθήματα που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι.
  
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψυχική υγεία αυξάνει με τον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που τρώει κανείς, ενώ η ευφορία αυτή φαίνεται να κορυφώνεται στις επτά μερίδες κάθε μέρα (μία μερίδα =80gr).
 
Αμ και η έρευνα δε διευκρινίζει εαν τα φρούτα και λαχανικά είναι βιολογικά ή όχι, εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε της βιολογικής καλλιέργειας. Θα έχουν εκτός από την υγεία σας και επίδραση στο ψυχισμό σας, αφού θα γνωρίζετε πως τρώτε υγιεινή τροφή χωρίς φυτοφάρμακα, προστεύοντας παράλληλα και το οικοσύστημα.
  
Ο κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης δήλωσε «τα φρούτα και τα λαχανικά εξαιτίας των υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων αντιοξειδωτικών συστατικών που διαθέτουν αναχαιτίζουν τις βλαβερές συνέπειες από το εξωγενές στρες και με τον τρόπο αυτό προσφέρουν περισσότερη ευεξία και θετική ενέργεια».
  
Τέλος τόνισε, «δεν θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στα φρούτα, τα λαχανικά καθώς και τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ελιές, τα βότανα και τα μυρωδικά όλα αυτά έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και με τον τρόπο αυτό λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία μας».
  
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.