Διαφήμιση
Διαφήμιση
CICIA. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013 00:14
cicia organic
 
Τα τελευταία οκτώ χρόνια στο νησί Cicia, του συμπλέγματος των νησιών Fiji, οι παραγωγοί είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
Σήμερα, ανακηρύχτηκε και επίσημα στο πρώτο βιολογικό νησί, του οποίου η γεωργική παραγωγή θα είναι αποκλειστικά και μόνο πιστοποιημένα πλέον βιολογική.
 
cicia
 
Οι αγρότες ενθαρρύνονται να ακολουθούν παλιές και δοκιμασμένες αγροτικές πρακτικές που έχουν περάσει από τη μια γενιά στην άλλη, ενώ οι νέοι εκπαιδεύονται στις πατροπαράδοτες αγροτικές πρακτικές και τη βιολογική γεωργία.
 
Το υπουργείο γεωργίας εδώ και έξι χρόνια έχει απαγορέψει την εισαγωγή μη βιολογικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, ώστε να διασφαλίσει πως το νησί θα παραμείνει ένα… αγνό «πράσινο» νησί !!!
 
Ο πρόεδρος του νησιού δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη Ciciaκαι την επιθυμία των γερόντων να τη μετατρέψουμε σε πλήρως βιολογικό νησί. Εορτάζουμε το φυσικό βιολογικό τρόπο ζωής, ότι δηλαδή μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας».
 
Τα περισσότερα από τα προϊόντα που καλλιεργούνταν έως τώρα, ήταν με βιολογική μέθοδο παραγωγής. Απλά πλέον πιστοποιήθηκαν ώστε να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες αγορές.
 
Τα παραδοσιακά προϊόντα που καταναλώνονται καθημερνά στο νησί είναι η γλυκοπατάτα, η ταπιόκα, τα φύλλα γλυκοπατάτας, τα προϊόντα καρύδας κ.α.
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.