Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΑΓΡΟΥ ΑΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2013 11:49
bioagros
  
Η επιχείρηση μας έλαβε εντολή ανάκλησης παρτίδας βιολογικού πυρήνα βερίκοκου από τον ΕΦΕΤ μετά από σχετική εντολή που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, εξαιτίας της παρουσίας αφλατοξινών (15 μγρ αντί για 10 μγρ με 20% απόκλιση συστήματος ανίχνευσης).
  
Η επιχείρηση μας προμηθεύθηκε 100 κιλά από την συγκεκριμένη παρτίδα τουρκικής προέλευσης μέσω Γερμανού χονδρέμπορου, τον Φεβρουάριο του 2013.
  
Αντιδράσαμε άμεσα ανακαλώντας την εν λόγω παρτίδα από όλα τα σημεία που διατέθηκε.
  
Θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής, απαντώντας και σε κάποια σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα blogs.
  
Ουδείς γνώριζε φυσικά την παρουσία αφλατοξινών στο βερίκοκο, ούτε ο Γερμανός ούτε ο Τούρκος συνάδελφος. Είναι και οι δύο γνωστοί από χρόνια και παλιοί στον χώρο των βιολογικών προϊόντων. Εξάλλου το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται σε μέρος της παρτίδας που προσβλήθηκε από κάποιο παθογόνο και όχι σε όλη την παρτίδα υποχρεωτικά.
  
Σωστά όμως ανακαλείται όλη η παρτίδα για λόγους ασφαλείας. Έτσι συμβαίνει σε ελεγχόμενα συστήματα όπως της βιολογικής γεωργίας.
  
-Τα βιολογικά προϊόντα είναι τα μόνα που ελέγχονται πολύ αυστηρά κι έτσι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, σε αντίθεση με τα περισσότερα συμβατικά που οι αντίστοιχοι έλεγχοι δεν γίνονται η γίνονται πλημμελώς.
  
Ένας Θεός γνωρίζει λοιπόν πόσες τοξικές ουσίες καταναλώνονται καθημερινά από τους καταναλωτές συμβατικών προϊόντων, χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα γι αυτές, αφού απλούστατα δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι.
  
Με την λογική αυτή θα πρέπει να χαιρόμαστε που στα βιολογικά βρίσκονται κάποιες φορές υπολείμματα γιατί αυτό αποδεικνύει ότι γίνονται έλεγχοι.
  
Οι αφλατοξίνες παράγονται από έναν φυτικό οργανισμό όταν αυτός προσβάλλεται από κάποιο παθογόνο και είναι φυσική αντίδραση του οργανισμού. Δεν είναι υπόλειμμα φυτοφαρμάκου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στην συμβατική γεωργία, τις περισσότερες φορές ανεξέλεγκτα.
  
Η εταιρεία μας κάνει κάθε χρόνο δεκάδες αναλύσεις υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων που είναι διαθέσιμες σε όποιον τις αναζητήσει. Φυσικά δεν μπορεί να κάνει σε όλα τα είδη που διακινεί, γιατί αυτό θα επιβάρυνε σημαντικά την τιμή καταναλωτή.
  
Εμείς αποδείξαμε τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 90 όταν η βιολογική γεωργία ήταν μόνο ιδέα και όχι κέρδος, πως στην βιολογική γεωργία μας σπρώχνουν οι αξίες μας και όχι η τσέπη γιατί ποτέ αυτή δεν κάνει κάποιον ευτυχισμένο. Μόνο μας εφόδιο η πίστη στην επιλογή μας και ο σεβασμός στα παιδικά βλέμματα και τους ενήλικες τίποτε άλλο.
  
 
Για την Βιοαγρός Α.Ε.
 
Παπαδόπουλος Κώστας
  
Σημ. organicLife:
Πολλές φορές στον Organic Life έχουμε τονίσει πως τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν τα μοναδικά τρόφιμα, τα οποία υπόκεινται σε τόσο αυστηρούς ελέγχους, σε όλα τα στάδια παραγωγής, από το χωράφι έως το.. ράφι !!!
  
Ήμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διαπιστώνοντας πως το σύστημα ελέγχου, λειτουργεί. Τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα βιολογικά που καταναλώνουμε είναι ασφαλή και ελεγμένα.
  
  
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.