Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΑΡΚΩΝ
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010 09:50

thalassio_parko

Τις υποψήφιες περιοχές της χώρας για την χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές: Αϊ Στράτη, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Κύμη, Λευκάδα, Λήμνο, Πεταλιοί, Σαμοθράκη και Φανάρι.

Οι τοποθεσίες αυτές προέκυψαν ύστερα από την εφαρμογή κάποιων κριτηρίων. Όπως ο αποκλεισμός περιοχών, όπου η ανάπτυξη θαλάσσιων πάρκων είναι ασύμβατη με άλλες χρήσεις και παραμένοντας εντός των έξι ναυτικών μιλίων. Αποκλεισμός περιοχών με βάθη μεγαλύτερα από τα 50 μέτρα. Αποφυγή θέσεων με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς και ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης από εγκαταστάσεις.

Όσες περιοχές επιλέχτηκαν αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης 2012-2017. Ωστόσο για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα της ανάπτυξης, η αξιοπιστία και η οικονομικότητα των εγκαταστάσεων, επιλέγεται για την πρώτη φάση η τεχνολογία της θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στο θαλάσσιο πυθμένα, αποκλείοντας τις πλωτές ανεμογεννήτριες και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη. Σε πιθανή δεύτερη φάση και αν υπάρξει σχετική ανάγκη θα εξεταστούν πλωτές λύσεις του προγράμματος (2017-2025).

Η ακριβής θέση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, η θαλάσσια έκταση που θα καταλαμβάνουν και η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα οριστούν ύστερα από αναλυτικές μελέτες και τη διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πηγή: zougla
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.