Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΦΑΛΗ
Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013 16:08
  
biologika kallintika
  
Το ένα τρίτο των καλλυντικών καθημερινής χρήσης που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά είναι επικίνδυνα για πρόκληση ορμονικών διαταραχών, σύμφωνα με τη γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση BUND. Μόνο τα βιολογικά καλλυντικά είναι απόλυτα ασφαλή...
  
BUND: Το ένα τρίτο των καλλυντικών στη Γερμανία είναι τοξικά
Σύμφωνα με τo ethnos.gr δημοσίευμα της Deutsche Welle, αναφέρει πως πολλά προϊόντα καθημερινής περιποίησης προσώπου και σώματος, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, λοσιόν ενυδάτωσης αλλά και γυναικεία καλλυντικά που κυκλοφορούν ευρέως στη γερμανική αγορά, δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται.
  
Εμπεριέχουν τοξικές ουσίες, γνωστές ως «ενδοκρινικοί διαταράκτες», που ενδέχεται να επιφέρουν σοβαρές μεταβολές στη λειτουργία των ανθρώπινων ορμονών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που διεξήχθη από τη γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση BUND (Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland).
  
H οργάνωση αξιολόγησε πάνω από 60.000 προϊόντα καλλωπισμού και προσωπικής υγιεινής που κυκλοφορούν ευρέως στα ράφια των γερμανικών καταστημάτων. Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα εταιρειών, πολλά προϊόντα των οποίων κρίθηκαν προβληματικά. Οι έλεγχοι αφορούσαν τον εντοπισμό 15 συγκεκριμένων επικίνδυνων τοξικών ουσιών.
  
Τα αποτέλεσμα εκπλήσσουν ειδικούς και καταναλωτές. Παρά τις εγγυήσεις ασφάλειας και τα τεστ ποιότητας που πρέπει να αναγράφονται στις συσκευασίες, ένα μεγάλο τμήμα των επίμαχων προϊόντων απέτυχε να περάσει αυτό τον έλεγχο καταλληλότητας. Σημειωτέον ότι oι Γερμανοί ξοδεύουν ετησίως 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε καλλυντικά είδη, σύμφωνα με την BUND.
  
Προβληματισμός στους καταναλωτές εν μέσω καλοκαιριού
Τα προϊόντα που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση ορμονικών διαταραχών ήταν κατά βάση αντιηλιακές κρέμες, κρέμες ξυρίσματος, τζελ μαλλιών, κρέμες χεριών, ενυδατικές λοσιόν αλλά και κραγιόν.
  
Η τοξικότητά τους εντοπίζεται κυρίως σε ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση των προϊόντων ή για την αύξηση της αντηλιακής προστασίας στα λεγόμενα φίλτρα UV.
  
Σύμφωνα με τη Σάρα Χόιζερ, χημικό και συντάκτρια της έκθεσης της BUND, πρόκειται για ουσίες οι οποίες κυκλοφορούν νόμιμα για χρήσεις στην κοσμετολογία. Ο συνδυασμός τους, ωστόσο, με άλλες ουσίες είναι αυτός που κρίνεται επικίνδυνος για την υγεία.
  
Οι ορμονικές διαταραχές που ενδέχεται να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα, μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την γονιμότητα. Από την άλλη πλευρά, τα μόνα προϊόντα που κρίθηκαν εντελώς ασφαλή ήταν τα πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά.
  
Στο μεταξύ μία νέα εφαρμογή για smartphones oνόματι «ΤοxFox-App» ειδοποιεί έγκαιρα και έγκυρα τους καταναλωτές για την περιεκτικότητα καλλυντικών προϊόντων σε επικίνδυνες τοξικές ουσίες, σκανάροντας τις ετικέτες τους.
  
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.