Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΗΤΑ Η Ε.Ε.
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010 18:20

cowΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση για προληπτικούς λόγους οποιασδήποτε κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ κρέατος ή γάλακτος που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα ή απογόνους τους, μια τεχνική που ακολουθείται κυρίως από εταιρείες στις ΗΠΑ.

Η σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε κείμενο που ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τα ζωικά προϊόντα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα.

"Η έρευνα στον τομέα αυτόν είναι πολύ περιορισμένη και δεν έχει επιτρέψει να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά την ασφάλεια των διατροφικών αυτών προϊόντων", σημείωσε στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ρουμάνα Ευρωβουλευτής Ντατσιάνα Σάρμπου.

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει το εμπόριο παράνομης ξυλείας στο έδαφός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώνοντας τους εισαγωγείς να εγγυώνται για τη νομιμότητα των προϊόντων τους, προς μεγάλη ανακούφιση των μη κυβερνητικών οργανώσεων που αγωνίζονταν χρόνια γι' αυτό το θέμα.

Μετά τις ΗΠΑ που ψήφισαν το 2008 παρόμοιο νόμο, οι Ευρωβουλευτές υιοθέτησαν σήμερα κείμενο που προβλέπει σε δύο χρόνια την απαγόρευση, με την επιβολή κυρώσεων στην αντίθετη περίπτωση, της εισαγωγής στην ευρωπαϊκή αγορά ξυλείας που έχει κοπεί παράνομα.

Η ευρωπαϊκή αυτή νομοθεσία, η οποία έχει λάβει την κατ' αρχήν έγκριση των κρατών μελών της ΕΕ, αποτελεί ένα επίτευγμα σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε η Φιλανδή Ευρωβουλευτής Σάτου Χάσι που είχε διαπραγματευτεί το κείμενο αυτό με τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.