Διαφήμιση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ 58% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2013 13:08
organic
 
Πάνω από το μισό των Γερμανών καταναλωτών (58%) αγοράζει πάντα ή πολύ συχνά φρούτα και λαχανικά βιολογικών καλλιεργειών. Αυτό ήταν το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε κυρίως σε κρατίδια της δυτικής Γερμανίας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο agronews.gr δεύτερα κατά σειρά σε προτιμήσεις, ήταν τα βιολογικά αυγά (56%), τρίτες ήταν οι πατάτες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (από 44% το καθένα) ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε το ψωμί (43%).
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για το γερμανικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα βιολογικά προϊόντα πωλούνται στην πλειοψηφία τους από τα συνηθισμένα σημεία διανομής, συμβατικά σουπερ μάρκετ (82%), εκπτωτικά καταστήματα (64%) και φούρνους (58%).
 
Πάντως ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αγορά απευθείας από τους παραγωγούς σημειώνει αξιοσημείωτη αύξηση (54%).Εκτός της προτίμησης στα βιολογικά προϊόντα, ο τόπος καταγωγής των προϊόντων είναι το δεύτερο ισχυρότερο κριτήριο προτίμησης των Γερμανών καταναλωτών.
 
Μάλιστα, 9 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι προτιμούν προϊόντα από την ίδια τους την περιοχή και επιθυμούν περισσότερο ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής τους. 
 
Επιπρόσθετα, άλλο ένα ποιοτικό στοιχείο της έρευνας, είναι ότι 8 στους 10 καταναλωτές δήλωσαν ότι προτιμούν βιολογικά προϊόντα από την περιοχή τους και περίπου το ίδιο ποσοστό ότι είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα χρήματα για αυτά.
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.