Διαφήμιση
Διαφήμιση
3804 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟ 2011
Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2013 15:03
biologika stat
 
Δύσκολες ώρες περνάει η αγορά των βιολογικών προϊόντων την τελευταία τετραετία, που όπως είναι λογικό επηρεάστηκε από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
 
Το παραπάνω γεγονός, αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία της επιχειρηματικής κινητικότητας, που δημοσίευσε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για το έτος 2011.
 
Εδώ, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός, πως μειώθηκαν οι επιδοτήσεις για τα βιολογικά προϊόντα, γεγονός που ανάγκασε πολλούς σε αποχώρηση. Θα λέγαμε πως έγινε ένα ξεσκαρτάρισμα της αγοράς μιας και αρκετοί παραγωγοί προσπάθησαν να καπηλευτούν τις επιδοτήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματική θέληση ενασχόλησης με τη βιολογική γεωργία.
 
Πριν από ένα χρόνο μάλιστα, είχε αποκαλυφθεί και το τεράστιο σκάνδαλο με τους μαϊμού βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι λάμβαναν μεγάλα ποσά επιδοτήσεων, με πλαστά πιστοποιητικά, χωρίς μάλιστα να έχουν καν προϊόντα. Τονίζουμε το τελευταίο, μιας και δεν υπήρξαν κρούσματα μαϊμού βιολογικών προϊόντων, παρά μόνον παραγωγοί φαντάσματα, οι οποίοι απλά και μόνον δήλωναν βιοκαλλιεργητές και λάμβαναν τις ενισχύσεις.
 
Το 2011 λοιπόν, 3.804 παραγωγοί βιολογικών, 230 μεταποιητές και 3 εισαγωγείς διαγράφτηκαν από τα μητρώα.
 
Στον αντίποδα, το ίδιο έτος είχαμε 1.062 νέες εγγραφές παραγωγών βιολογικών, 189 μεταποιητών και 2 εισαγωγέων.
 
Στο τέλος του 2010, υπήρχαν 21.157 παραγωγοί βιολογικών, 1.547 μεταποιητές και 6 εισαγωγείς, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2011, υπήρχαν εγγεγραμμένοι 18.415 παραγωγοί, 1.506 μεταποιητές και 5 εισαγωγείς.
 
Τέλος, υπήρξαν δεκάδες καταστήματα λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων τα οποία έκλεισαν, τα οποία όμως δεν αναφέρονται από το υπουργείο.
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.