Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΌ 1/1/2014 ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ
Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2013 13:10
13-biologika
 
Από 1/1/2014 θα τεθεί σε ισχύ νέο νομοθετικό καθεστώς για τις ετικέτες των εισαγόμενων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις εισαγωγές τους, τις οποίες στην πράξη θα καταστήσει αδύνατες.
 
Μέχρι τώρα η Κορέα έκανε δεκτές τις ευρωπαϊκές επίσημες πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων. Όμως, από 1/1/2014 θα γίνονται δεκτές μόνο οι πιστοποιήσεις που γίνονται σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα.
 
Επομένως, τα προϊόντα που δεν έχουν κορεατική πιστοποίηση δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη «βιολογικά». Πάντως, η ευρωπαϊκή σήμανση μπορεί να υπάρχει παράλληλα με την Κορεατική.
 
Βέβαια, τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά αποθέματα, όπως και τα προϊόντα που θα συνοδεύονται από φορτωτικά έγγραφα με ημερομηνία προγενέστερη της 1/1/2014, θα συνεχίσουν να πωλούνται ως βιολογικά μέχρι να εξαντληθούν.
 
Σαν μεταβατικό μέτρο, η Κορέα θα συνεχίσει να επιτρέπει την εισαγωγή ενός πίνακα προϊόντων, ο οποίος επισυνάπτεται, υπό την προϋπόθεση ότι προορίζονται για πρώτες ύλες, για την παραγωγή τελικών προϊόντων από εγχώριες βιομηχανίες.
 
Από 1/1/2014 θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις της Κορέας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιήσεων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας. Το ίδιο θα συμβεί και με άλλους εμπορικούς της εταίρους, όπως οι ΗΠΑ.
 
Επειδή οι διαπραγματεύσεις αυτές θα κρατήσουν πάνω από ένα έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με άλλους εμπορικούς εταίρους της Κορέας, ασκούν πίεση να υπάρξει μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές οι ξένες πιστοποιήσεις. Μέχρι τώρα, πάντως, οι Κορεατικές αρχές αρνήθηκαν να κάνουν δεκτό αυτό το αίτημα.
 
Ως αποτέλεσμα, οι εξαγωγείς μας θα υποχρεωθούν να διαγράψουν την ένδειξη «βιολογικά», διαφορετικά δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή τους στην Κορέα, για τα φορτία που θα αποσταλούν μετά την 1/1/2014.
 
Επειδή υπάρχει περίπτωση να αποσταλούν φορτία που δεν θα μπορούν να εκτελωνιστούν, με αποτέλεσμα σημαντική οικονομική ζημιά για τις επιχειρήσεις, το Γραφείο ΟΕΥ παρακολουθεί το θέμα και θα προβεί αμέσως σε σχετική ενημέρωση, αν υπάρξει θετική εξέλιξη, μετά την συντονισμένη πίεση που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους εμπορικούς εταίρους της Κορέας.
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.