Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ IFOAM ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2014 17:01
30 biologika
 
 
Με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιολογικά προϊόντα, η IFOAM EU προέβη σε ορισμένες προτάσεις αλλαγής του κανονισμού.
 
Συγκεκριμένα προτείνει:
Αύξηση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στις επιχειρήσεις (Ευρωπαϊκές ή Τρίτων Χωρών).
 
Μετάβαση σε μια προσέγγιση «100% βιολογικών συστατικών» δηλαδή απομάκρυνση από την προσέγγιση του 95%, μειώνοντας τον κατάλογο των μη βιολογικών συστατικών κατά τη μεταποίηση των βιολογικών προϊόντων. Επιπλέον προτείνεται η βελτίωση της σήμανσης.
 
Μείωση των έκτακτων κανόνων και αύξηση της διαφάνειας στον κανονισμό των βιολογικών.
 
Εισαγωγή απαιτήσεων για τη μέτρηση των περιβαλλοντικών επιδόσεων από επιχειρήσεις μεταποίησης βιολογικών προϊόντων και εμπόρους.
 
Ενεργοποίηση της ομαδικής πιστοποίησης για τους μικρούς αγρότες στην Ευρώπη.
 
Ανάπτυξη ενός νέου φιλόδοξου Ευρωπαϊκού Βιολογικού Σχεδίου Δράσης - που επιτρέπει στο βιολογικό τομέα να επιτύχει τις επιδιωκόμενες βελτιώσεις και να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Σημαντική προϋπόθεση βέβαια, είναι να ληφθούν τα κατάλληλα πολιτικά και οικονομικά μέτρα για έρευνα, καινοτομία, εκπαίδευση, κατάρτιση, ενημέρωση και προώθηση του βιολογικού κλάδου.
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.