Διαφήμιση
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 104% ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΛΩΝ ΑΠΟ USA ΣΕ EU
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014 11:14
18-milo
 
Σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας - USDA, το 2013 (το διάστημα Ιανουάριο - Νοέμβριο), οι Η.Π.Α. εξήγαγαν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση βιολογικά προϊόντα συνολικής αξίας 7.600.000 δολάρια.
 
Πρόκειται - σύμφωνα με το USDA - για μια αύξηση της τάξης του 55%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. H μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών των Η.Π.Α. προς την Ε.Ε. σημειώθηκε στα φρέσκα μήλα.
 
Ειδικότερα οι εξαγωγές βιολογικών μήλων τη συγκεκριμένη περίοδο αυξήθηκαν κατά 104% (άνοδος 1,5 εκατ. δολάρια) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2012. Άλλα βιολογικά προϊόντα οι εξαγωγές των οποίων παρουσιάζουν αύξηση είναι οι φράουλες, οι πιπεριές, το μπρόκολο, τα καρότα, τα πορτοκάλια και τα blueberries.
 
«Τα μήλα είναι τα πιο σημαντικά εξαγώγιμα βιολογικά προϊόντα των Η.Π.Α. προς την Ε.Ε. και αντιπροσώπευσαν το 16,8% των συνολικών εξαγωγών των Η.Π.Α. στο προϊόν αυτό (μαζί με τα συμβατικά) στην Ε.Ε. τους πρώτους έντεκα μήνες του 2013», αναφέρουν τα στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.
 
Κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του 2013, οι περισσότερες εξαγωγές των Η.Π.Α. προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο (φρέσκα μήλα) και ακολούθησε ο Μάιος (μαρούλι, φράουλες, πιπεριές). Τρίτος μήνας στις εξαγωγές αναδείχθηκε ο Φεβρουάριος (μήλα).
 
Σε άλλο σημείο της η έκθεση του USDA αναφέρει ότι οι πιο σημαντικές αγορές της Ε.Ε. στις οποίες οι Η.Π.Α. εξάγουν βιολογικά προϊόντα είναι η Μεγάλή Βρετανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και το Βέλγιο.
 
«Στις τέσσερις αυτές χώρες εισάγονται το 96% των βιολογικών προϊόντων των Η.Π.Α. κατά την περίοδο Ιανουάριος - Νοέμβριος 2013. Επίσης, οι χώρες αυτές λειτουργούν και σαν τους κυριότερους διανομείς των προϊόντων αυτών για άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρουν τα στοιχεία της έκθεσης.
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.