Διαφήμιση
Διαφήμιση
"ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ`ΟΙΚΟΝ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ
Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2010 13:23


buildingΈνα νέο πρόγραμμα ενεργειακού «λίφτινγκ» για σπίτια παλαιότερα του 1980 προώθησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Λούκα Κατσέλη, και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έχει ως στόχο κατ' αρχάς την εξοικονόμηση ενέργειας, δημιουργώντας σπίτια πιο φιλικά στο περιβάλλον αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα, για το οποίο οι αιτήσεις ξεκινούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφορά στην επιχορήγηση μέχρι και του 30% των δαπανών που θα χρειαστούν για τις εργασίες αλλά και την παροχή άτοκων δανείων για την ολοκλήρωσή τους.

Πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων και την τοποθέτηση νέων συστημάτων σκίασης(τέντες), τοποθέτηση θερμομόνωσης στα εξωτερικά δομικά στοιχεία του κτιρίου (συμπεριλαμβανομένου του δώματος και της πυλωτής), καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος παροχής θερμού νερού.

Για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι εξής τρεις κατηγορίες ατόμων:

1. Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ατομικό μέχρι 15.000 ευρώ. Σε αυτούς θα παρέχονται επιχορήγηση 30% επί του συνόλου της δαπάνης καθώς και άτοκο δάνειο για την αποπληρωμή των εργασιών.

2. Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα από 25.000 μέχρι 50.000 ευρώ και ατομικό από 15.000 μέχρι 30.000 ευρώ. Για τους ίδιους προβλέπεται χαμηλότοκο δάνειο και επιχορήγηση 15% επί του συνόλου της δαπάνης.

3. Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα 65.000 ευρώ και ατομικό 45.000 ευρώ. Προβλέπεται η παροχή χαμηλότοκου δανείου.

Η διαδικασία επιλογής των αιτήσεων που θα εγκριθούν θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2010.

Πηγή: Zougla

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.