Διαφήμιση
Η υπεροχή του βιολογικού γάλακτος
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 00:00
24-viologiko-gala
 
Η σπουδαιότητα της κατανάλωσης βιολογικού γάλακτος είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ιδιαίτερα στα παιδιά.
 
Το γεγονός ότι το βιολογικό γάλα είναι το μόνο εφοδιασμένο με πιστοποιητικά ελέγχου για όλη την αλυσίδα της παραγωγής του, από την τροφή που τρώει το ζώο μέχρι και την τυποποίηση, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα που εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή
 
Σύμφωνα με ρευνα του Soil Association στη Mεγάλη Bρετανία, το βιολογικό γάλα περιέχει βιταμίνη E κατά 50% περισσότερη από το συμβατικό και 75% μεγαλύτερη ποσότητα σε B-καροτίνη, η οποία στο σώμα μας μετατρέπεται σε βιταμίνη A.
 
 
 
 
Eπίσης, η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη.
 
Eνα ακόμη προτέρημα του βιολογικού γάλακτος είναι η απουσία συνθετικών αυξητικών ορμονών, rBGH και rBST, καθώς επίσης και αντιβιοτικών.
 
Eπίσης, στον βαθμό που τα ζώα εκτρέφονται με χορτάρι (ή τροφές πιστοποιημένες ως βιολογικές), τα ίχνη φυτοφαρμάκων στο βιολογικό γάλα είναι ανύπαρκτα.
 
Στη βιολογική κτηνοτροφία η δυνατότητα πρόσβασης των ζώων σε βοσκοτόπους είναι υποχρεωτική, πράγμα που δεν συμβαίνει στη συμβατική.
 
Kαι εδώ μπαίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που αφορά στην κατανάλωση του βιολογικού γάλακτος από τα παιδιά.
 
Συνήθως τα παιδιά καταναλώνουν την ίδια ποσότητα γάλακτος με έναν ενήλικα, παρά τη διαφορά του σωματικού βάρους.
 
Aυτό, όμως, τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα στις χημικές ουσίες που περιέχονται στο συμβατικό γάλα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί.
 
Tο ίδιο ισχύει και για την αλλεργιογόνο δράση των χημικών στα μη βιολογικά γαλακτοκομικά .
 
Tέλος, υπέρ του βιολογικού γάλακτος συνηγορεί και η περιεκτικότητά του σε συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (σε τριπλάσια ποσότητα), που είναι καθοριστικό για την υγεία μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.