Διαφήμιση
Διαφήμιση
Bhutan. Η πρώτη χώρα στον κόσμο που παράγει μόνον βιολογικά προϊόντα
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 12:20
10-biologika
 
Το Bhutan ( Μπουτάν )με πληθυσμό 740.000 κατοίκους είναι μία χώρα αποκλειστικά αγροτική στα Ιμαλάια, η οποία πρόσφατα αποφάσισε όλη της η παραγωγή να αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από βιολογικά προϊόντα.

Σήμερα οι αγρότες στο Μπουτάν εκπαιδεύονται σε νέες μεθόδους που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την γεωργία τους βιολογικά. Το Μπουτάν παράγει κυρίως ρύζι, πατάτες, πορτοκάλια και καλαμπόκι .

Ο πρωθυπουργός της χώρας Gyamtsho  στην Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δελχί,  ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός σχεδίου Εθνικής βιολογικής Πολιτικής στηριζόμενος στην ιδέα ότι η εργασία σε αρμονία με τη φύση  θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα -και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζει την υγεία του ανθρώπου ή το περιβάλλον.
 
«Είμαστε Βουδιστές,  και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Τα ζώα έχουν το δικαίωμα να ζουν, θα θέλαμε να  δούμε τα ζώα τα φυτά και τα έντομα χαρούμενα».

Πηγαίνοντας βιολογικά  θα πάρει χρόνο», είπε. «Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αύριο. Αλλά σιγά σιγά θα το επιτύχουμε».
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.