Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ερώτηση βουλευτή για την καθυστέρηση καταβολών στη βιολογική γεωργία
Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2014 15:33
18-biologika
 
Ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα δημιουργούνται με κυβερνητική ευθύνη σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και δυναμικό κλάδο της ελληνικής παραγωγής, αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Πέμπτη 17 Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με την ερώτηση, «κατά κοινή ομολογία, υπάρχει η ανάγκη στήριξης των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας, όπως είναι τα προϊόντα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
 
Στο πνεύμα αυτό, μετά από διάφορες εξαγγελίες του ΥπΑΑΤ κατά το 2011, δρομολογήθηκε από τις αρχές του 2012 σχετικό πρόγραμμα, στην αρχή για την βιολογική γεωργία και στη συνέχεια για τη βιολογική κτηνοτροφία.
 
Μέχρι σήμερα όμως, δηλαδή δυόμισι χρόνια μετά, δεν έχει γίνει καμία χρηματική καταβολή στους δικαιούχους και μάλιστα για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν αποτελεί ενίσχυση αλλά αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος.
 
Το αποκορύφωμα επίσης του εμπαιγμού τον οποίο υφίστανται οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων είναι, σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν σε μελετητές και φορείς πιστοποίησης ποσά που αγγίζουν το 30% ή και 40% της αναμενόμενης καταβολής μέσω του προγράμματος.
 
Καθίσταται προφανές λοιπόν ότι με κυβερνητική ευθύνη, δημιουργούνται ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και δυναμικό κλάδο της ελληνικής παραγωγής,  αντί να στηριχθεί όπως του αξίζει.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός,
 
1. Για ποιο λόγο, και με τίνος ευθύνη, υπάρχει αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση στις καταβολές, για στήριξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας;
 
2. Τι ενέργειες θα κάνει για να ξεκινήσουν άμεσα οι καταβολές των οφειλομένων στους δικαιούχους οι οποίοι κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά»;
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.