Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ...
Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 21:21

bioclimatic

Οι τουρίστες που θα επισκέπτονται το νησί της Τενερίφης στην Ισπανία, σύντομα θα μπορούν να ενοικιάζουν και να διανέμουν στο πρώτο βιοκλιματικό χωριό.

bioclimatic_3Έχουν ήδη χτιστεί 25 ενεργειακά αυτόνομα σπιτάκια, διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Σε κάθε ένα από αυτά έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες που θα ενημερώνουν το Ινστιτούτο για τη θερμοκρασία, την υγρασία και την κίνηση του αέρα ώστε να διαπιστωθεί για το ποιες τεχνικές είναι οι πιο αποτελεσματικές, λειτουργώντας έτσι παράλληλα και ως επιστημονικό εργαστήριο.

Έπειτα από 15 χρόνια μελέτης και κόστος 10 εκ. ευρώ, η μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το χειμώνα. Σημειώνεται ότι το καθένα από τα σπιτάκια έχει σχεδιαστεί από διαφορετικούς αρχιτέκτονες απ’ όλο τον κόσμο.

bioclimatic_2

Τα σπιτάκια κατασκευάστηκαν από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, είναι εφοδιασμένα με φωτοβολταϊκά και περιβάλλονται από δέντρα και ρυάκια ώστε να παραμένουν δροσερά. Παράλληλα το χωριό διαθέτει μονάδα αφαλάτωσης και το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τη θάλασσα.

Πηγή: cnn

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.