Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ
Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 13:17

ximoiH Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε μια πρόταση Οδηγίας, με την οποία απαγορεύεται η προσθήκη ζάχαρης στους χυμούς φρούτων.

H κίνηση αυτή, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, εντάσσεται στην προσπάθεια για μείωση των προστιθέμενων σακχάρων στα προϊόντα που καταναλώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες, στο πλαίσιο της προώθησης μιας πιο ισορροπημένης διατροφής.

Σύμφωνα με την πρόταση Οδηγίας, η προσθήκη ζάχαρης θα επιτρέπεται μόνο για το νέκταρ χυμών και για μερικά πολύ συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία όμως θα πρέπει να φέρουν σαφή σήμανση περί της προσθήκης ζάχαρης και του ποσοστού αυτής. Στην ίδια πρόταση προβλέπεται να συμπεριληφθούν οι τομάτες στον κοινοτικό κατάλογο των φρούτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χυμών φρούτων.

Με την εν λόγω πρόταση, όπως υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθορίζονται οι κανόνες για την παραγωγή, τη σύνθεση και τη σήμανση των χυμών φρούτων και ορισμένων παρόμοιων προϊόντων, που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Η πρόταση θα υποβληθεί για εξέταση στο Συμβούλιο υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.