Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αντιδράσεις στην Ευρωβουλή για τον κανονισμό βιολογικών προϊόντων
Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 15:09
04-biologika-com
 
Αυστηρότερο πλαίσιο για τους ετήσιους ελέγχους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των εισαγόμενων βιολογικών προϊόντων για την καταπολέμηση της απάτης ζητούν οι ευρωβουλευτές από την Κομισιόν, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας (COMAGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.
 
Οι Ευρωβουλευτές, απορρίπτουν τον προτεινόμενο κανονισμό της Κομισιόν για τη βιολογική παραγωγή και τη σήμανση των βιολογικών προϊόντων, ενώ ισχυρίζονται πως οι προτάσεις της επιτροπής δεν είναι κατάλληλες επειδή αυξάνουν το κόστος παραγωγής, με κίνδυνο τη μείωση της παραγωγής.
 
Υποστηρίζουν πως χρειάζεται ένας εφαρμόσιμος και λογικός κανονισμός, όπως επίσης να βρεθεί ένας τρόπος αναπαραγωγής και ανταλλαγής σπόρων μεταξύ των καλλιεργητών για να μην εκλείψει το γενετικό υλικό και να συμπεριληφθεί στον κανονισμό αυτό για τη βιολογική παραγωγή.
 
04-biologika-comision-afisa
 
Ο αρμόδιος εισηγητής του επιτρόπου γεωργίας, ευρωβουλευτής Χόισλινγκ, τόνισε ότι τα βιολογικά αποτελούν σημαντικό θέμα για τους ευρωπαίους πολίτες, αφού η ζήτησή τους αυξάνεται ραγδαίως στην Ευρώπη και μπορούν να προσφέρουν επιπρόσθετο εισόδημα στους γεωργούς και παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.