Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συμμαχία Ευρώπης και Κορέας για τα βιολογικά προϊόντα
Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015 15:00
 
29-biologika-korea
 
Όπως είχαμε αναφέρει στις 04 Δεκεμβρίου του 2014, επιτεύχθηκε συμφωνία της Ε.Ε με την Ν. Κορέα, στο θέμα της αμοιβαίας αναγνώρισης συστημάτων πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.
 
Από 01/02/2015 λοιπόν, τα βιολογικά προϊόντα θα μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα μεταξύ Ευρώπης και Κορέας, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον πιστοποιητικά.
 
Αρχικά η συμφωνία καλύπτει μόνο τα επεξεργασμένα προϊόντα, καθώς εξαιρούνται τα ψάρια και τα νωπά προϊόντα.
 
Πρόθεση της Ε.Ε είναι να επεκταθεί στο μέλλον η συμφωνία και στα προϊόντα αυτά. Με αφορμή την έναρξη της εμπορικής συμφωνίας, ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Φιλ Χόγκαν, δήλωσε: «Ο τομέας των βιολογικών εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της αγροτικής παραγωγής της ΕΕ και η Νότια Κορέα είναι μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά.
 
Η συμφωνία αυτή θα μειώσει τη γραφειοκρατία, ιδίως για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ως εκ τούτου καθιστά ευκολότερο για τους ευρωπαίους παραγωγούς να εξάγουν βιολογικά, τονώνοντας έτσι την ανάπτυξη και την απασχόληση. Πρόκειται για μια καλή είδηση για πάνω από 200.000 βιοκαλλιεργητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.»
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.