Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωταγωνιστική η θέση των βιολογικών στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Επίτροπο Γεωργίας
Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 18:23
 
12-biologika
 
Πρωταγωνιστική θέση έχει ο κλάδος των βιολογικών όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διεθνή έκθεση Biofach 2015, στη Νυρεμβέργη, ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν.
 
Σύμφωνα με το agronews.gr μιλώντας για το συγκεκριμένο κλάδο στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης, ο κ. Χόγκαν στάθηκε σε ορισμένα σημεία, τα οποία ανήρτησε και μέσω του λογαριασμού του στο twitter:
 
«Είναι μεγάλες οι ευκαιρίες για την εξαγωγή βιολογικών προϊόντων προς την Ασία».
 
«Τα πρότυπα της Ε.Ε. στα πλαίσια της διατλαντικής συμφωνίας ΤΤΙΡ δεν θα υποχωρήσουν και υποσχόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε προς όφελος των πολιτών».
 
«Στόχος μου είναι τα βιολογικά να γίνουν ηγέτης και οδηγός στις ευρωπαϊκές εξαγωγές».
 
«Ακούω τις επιφυλάξεις του τομέα σχετικά με θέματα όπως οι μικτές εκμεταλλεύσεις συμβατικών και βιολογικών προϊόντων και ο έλεγχος των μικρών σημείων λιανικής πώλησης.
 
«Επίσης, θα κοιτάξω όλες τις επιφυλάξεις στην αναθεώρηση του κανονισμού για τη βιολογική παραγωγή με μία φρέσκια ματιά».
 
«Η νέα ΚΑΠ και τα νέα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης θα δώσουν τη δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις και στις περιφέρειες να παρέχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη για τον τομέα των βιολογικών».
 
«Παρά την κρίση, τα βιολογικά είδαν συνεχόμενη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, γιατί οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα πιο αυστηρά πρότυπα».
 
Στο περιθώριο της Biofach, ο κ. Χόγκαν συνάντησε τον Δανό υπουργό Γεωργίας Dan Joergensen, με τον οποίο συζήτησαν τόσο τα θέματα της βιολογικής γεωργίας όσο και του χοιρινού κρέατος.
 
Νωρίτερα το πρωί είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους της οργάνωσης IFOAM (Διεθνής Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας), που έχει ως στόχο την προώθηση των συμφερόντων των βιοκαλλιεργητών.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.