Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μεγάλη άνοδος των βιολογικών προϊόντων στη Βουλγαρία
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 12:21
17-meli
 
Σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζουν τα βιολογικά προϊόντα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο γεωργίας.
 
Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης BIOAGRA:
 
- Ο αριθμός των μελισσιών σε περιβαλλοντικά καθαρές περιοχές αυξήθηκε κατά 40% το 2013, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα ο όγκος του παραχθέντος μελιού ανήλθε σε 2.718 τόνους, αυξημένος κατά 300 τόνους σε ετήσια βάση.
 
- Μόνο το 2013, προστέθηκαν 1.800 εκτάρια βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, το σύνολο της οποίας εκτιμάται σε 3.871 εκτάρια.
 
- Οι βιοκαλλιεργητές αναπτύσσουν πλέον και δενδρώδεις καλλιέργειες (έστω σε μικρές ποσότητες), όπως ακτινίδια και ελιές.
 
- Ανάπτυξη παρουσιάζει και η βιολογική κτηνοτροφία. Ειδικά σε ότι αφορά τον εν λόγω κλάδο, υπογραμμίστηκαν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες με κοινοτική χρηματοδότηση, που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
 
Γενικότερα, για το 2013 το σύνολο των καταγεγραμμένων επίσημα βιολογικών καλλιεργητών στη Βουλγαρία υπολογίζεται σε 3.123 (αύξηση περίπου 50% σε σχέση με το 2012).
 
Το σύνολο των ελεγχόμενων βιολογικών καλλιεργειών ανέρχεται σε 56.287 εκτάρια.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.