Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κατά των ορίων σε απαγορευμένες ουσίες στα βιολογικά και ενάντια στην κατάργηση του ετήσιου ελέγχου ο Κύπριος Υπ. Γεωργίας
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 12:45
 
17-kourgialis
 
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, η απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και ο γαλακτοκομικός τομέας απασχόλησαν το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.
 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο υπουργός γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κύπρο, σε παρέμβασή του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη διαφύλαξης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο θεσμό της βιολογικής γεωργίας και στην αξιοπιστία του συστήματος.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, τάχθηκε κατά του καθορισμού οποιωνδήποτε ορίων σε ότι αφορά την παρουσία μη επιτρεπόμενων ουσιών στα βιολογικά προϊόντα, αλλά και ενάντια στην κατάργηση του ετήσιου υποχρεωτικού ελέγχου των βιολογικών προϊόντων.
 
Στη διάρκεια της συζήτησης για την απλοποίηση της ΚΑΠ, ο Υπουργός Γεωργίας υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν ως στόχο την ουσιαστική απλοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ειδικά σε σχέση με το αυξημένο διοικητικό κόστος του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου πληρωμών, την παρακολούθηση και εφαρμογή των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και την εφαρμογή της ενιαίας κοινής οργάνωσης αγοράς.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο συζήτησης αναφορικά με τον γαλακτοκομικό τομέα, ο κ. Κουγιάλης ζήτησε τη στενή παρακολούθηση της αγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί ενόψει και της κατάργησης των ποσοστώσεων, να παρέμβει προς σταθεροποίηση της αγοράς, κάτι που θα πρέπει να ισχύει και για τους άλλους τομείς της ΚΑΠ.
 
Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κουγιάλης μαζί με τους Υπουργούς Γεωργίας της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας απέστειλαν κοινή επιστολή στους ομολόγους τους, με την οποία ζητούν στήριξη στο αίτημα για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας εκτέλεσης των πληρωμών από τους δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα πληρωμών και κατά τη διάρκεια του 2016.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.