Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά ενισχύουν το σπέρμα
Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 23:38
31-biologika-sperma
 
Οσοι άντρες τρέφονται με φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι επιμολυσμένα από παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα, έχουν χειρότερο σπέρμα σύμφωνα με τους επιστήμονες.
 
Αμερικάνικη μελέτη αναδεικνύει έναν ακόμα λόγο, για τον οποίο τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, υπερέχουν, ενώ αποτελεί την πρώτη έρευνα στην οποία εξετάζεται η χρήση φυτοφαρμάκων σε σχέση με τη γονιμότητα.
 
balloon-tsantes
 
 
Σύμφωνα με το Human Reproduction, ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χόρχε Τσαβάρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσαν 338 δείγματα σπέρματος από 155 άνδρες ηλικίας 18 έως 55 ετών, που είχαν επισκεφτεί κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
 
Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι άνδρες έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά (τουλάχιστον μιάμιση μερίδα ημερησίως), που περιείχαν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων, είχαν κατά μέσο όρο 49% λιγότερα σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση και 32% λιγότερα φυσιολογικά σπερματοζωάρια, σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα τρόφιμα με φυτοφάρμακα (το πολύ μισή μερίδα την ημέρα).
 
organic-life
 
 
Οσοι έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά με λίγα φυτοφάρμακα, είχαν αυξημένα κατά 37% τα φυσιολογικά σπερματοζωάριά τους.
 
Οι ερευνητές επισήμαναν πως επειδή η έρευνα συμπεριέλαβε μόνο άνδρες με προϋπάρχοντα προβλήματα γονιμότητας, οι οποίοι επισκέπτονταν κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δεν έχει ξεκαθαριστεί το κατά πόσον τα συμπεράσματα μπορούν να γενικευθούν στο σύνολο του ανδρικού πληθυσμού.
 
Αν και η έρευνα δε έχει συγκρίνει τα βιολογικά και κάνει λόγο μόνο για τα χημικά κατάλοιπα σε φρουτολαχανικά, εντούτοις από τη στιγμή που τα βιολογικά δεν περιέχουν φυτοφάρμακα, φαίνεται η υπεροχή των τελευταίων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.