Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 16:52

katΤι κι αν έβρεχε καταρρακτωδώς! Οι φίλοι της νέας δράσης «Βιολογικό παζάρι Κατερίνης» το είπαν και το έκαναν: Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 17:00 ήταν όλοι εκεί, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο, για να στηρίξουν τη νέα αγορά με τα βιολογικά προϊόντα.

Μη φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο! Τρεις βιοκαλλιεργητές ήταν όλοι κι όλοι και συνολικά έβγαλαν στους πάγκους τους 23 βιολογικά προϊόντα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, καρότα, πράσα, ντομάτες, λάχανα, πατάτες, κρεμμύδια κλπ. Όλα φρέσκα, κομμένα πριν λίγες ώρες και προ πάντων, σχεδόν στη μισή τιμή, σε σχέση με τα βιολογικά προϊόντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ. Βλέπετε, είναι αλλιώς όταν ψωνίζεις απευθείας από τον παραγωγό!

Περισσότεροι από 50 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν το νεοσύστατο βιολογικό παζάρι, στο οποίο επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές. «Αυτή τη στιγμή το παζάρι μας είναι …παράνομο» δήλωναν ευθέως τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε την προηγούμενη ημέρα, στην πρώτη συνάντηση των πολιτών που στηρίζουν τη νέα δραστηριότητα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. «Εμείς, οι απλοί πολίτες, έχουμε όλη τη διάθεση να οργανώσουμε ένα όμορφο βιολογικό παζάρι. Θέλουμε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, τι τρώνε τα παιδιά μας. Θέλουμε να το στήσουμε εμείς, για εμάς, και του δώσουμε το δικό μας χρώμα. Όμως, το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα χώρος. Ένας μικρός χώρος, όπου θα μπορούν να στηθούν 8-10 πάγκοι των βιοκαλλιεργητών. Τίποτα παραπάνω!».

biologiko_pazari_1 

Το ξεκίνημα έγινε, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο και η 5μελής επιτροπή πρέπει τώρα να πάρει το δρόμο των …υπηρεσιών για να βρεθεί ο χώρος, όπου στο μέλλον θα φιλοξενείται μόνιμα το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης».

«Το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» δεν είναι μια τυχαία δράση. Θα ήταν λάθος αν στεκόμασταν μόνο στο θέμα της υγιεινής διατροφής. Η  μικρή αυτή αγορά θα στηρίξει το αγροτικό εισόδημα μικρών βιοκαλλιεργητών και θα ενισχύσει –έστω σε μικρό βαθμό- την τοπική οικονομία. Γιατί να αγοράσω μήλα Αργεντινής ή κρεμμύδια Ισπανίας; Σκέφτηκε ποτέ κανείς πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον μόνο από τη μεταφορά των προϊόντων αυτών με το αεροπλάνο; Ας δώσουμε λοιπόν κίνητρο στους αγρότες να ασχοληθούν με καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον. Αγοράζοντας από το βιολογικό παζάρι αποφεύγω το κόστος του μεσάζοντα και έτσι αγοράζω ένα υγιεινό προϊόν, σε πολλές δε περιπτώσεις, φθηνότερα από το αντίστοιχο προϊόν συμβατικής καλλιέργειας» έλεγε ο κ. Δημήτρης Φωτιάδης.

biologiko_pazari_3 

Πρέπει να σημειωθεί, πως η ομάδα των συμπολιτών μας δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Οι τρεις βιοκαλλιεργητές που εξέθεσαν χθες τα προϊόντα τους, έπρεπε πρώτα να επιδείξουν τα πιστοποιητικά τους, των οποίων εγκυρότητα ελέγχθηκε στο Μητρώο Πιστοποιημένων Βιοκαλλιεργητών Φυτικής Παραγωγής του Οργανισμού Ελέγχου Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

biologiko_pazari_4

Ας ελπίσουμε, την επόμενη Δευτέρα ο καιρός να είναι ευνοϊκός και να μπορέσουν να επισκεφτούν το «Βιολογικό Παζάρι» περισσότεροι συμπολίτες μας. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής έχουν όμορφα πράγματα στο μυαλό τους: «Θα στήσουμε κι εμείς ένα μικρό τραπεζάκι, όπου θα μπορεί κανείς να γίνει μέλος της ομάδας, να πάρει πληροφορίες αλλά και να κεράσουμε έναν καφέ ή ψημένα κάστανα στα παιδιά» έλεγε με ενθουσιασμό η Χαρούλα.

Λέτε, μέχρι τις εκλογές να δούμε και υποψήφιους να επισκέπτονται το παζάρι;

Κακά τα ψέματα! Αν ο πολίτης το πιστέψει, μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα!

www.otoposmou.gr

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.