Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ερχεται μείωση του κόστους παραγωγής βιολογικών, μέσω της ομαδικής πιστοποίησης.
Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 09:49
11-biologika 
 
Ο νέος κανονισμός των βιολογικών προϊόντων που έχει τεθεί προς διαβούλευση στο συμβούλιο υπουργών της 11 Μαΐου, θα περιέχει όπως όλα δείχνουν, τη μείωση του κόστους παραγωγής, µέσω της οµαδικής πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων παραγωγών για εκμεταλλεύσεις κάτω των 50 στρεµµάτων.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση στο agronews.gr, η πρόταση ορίζει µία νέα νοµική µορφή µόνο για βιοκαλλιεργητές µε την ονοµασία «Οµάδα επιχειρήσεων» µέσα στην οποία θα πραγµατοποιείται η οµαδική πιστοποίηση και εξειδικεύεται ως εξής από το Άρθρο 3:
 
«Οµάδα επιχειρήσεων»: Η οµάδα στο πλαίσιο της οποίας κάθε επιχείρηση είναι γεωργός που διαθέτει γεωργική εκµετάλλευση έως 5 εκταρίων χρησιµοποιούµενης γεωργικής έκτασης και που µπορεί, επιπλέον της παραγωγής τροφίµων ή ζωοτροφών, να δραστηριοποιείται και στη µεταποίηση τροφίµων ή ζωοτροφών.
 
Παράλληλα ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει και την πρόβλεψη ενισχύσεων για βιοκαλλιεργητές που δεν µπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά λόγω ακούσιας παρουσίας µη επιτρεπόµενων προϊόντων ή ουσιών.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.