Διαφήμιση
Η βιολογική γεωργία και η ανάπτυξη της στην Ε.Ε στο μικροσκόπιο των Υπ. Γεωργίας στη Ριγα
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 11:07
02-organic
 
Άτυπη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας πραγματοποιείται την Τρίτη 2 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα, κατά την οποία η λετονική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προωθήσει τις συζητήσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη βιολογική γεωργία και την ανάπτυξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Το θέμα της συζήτησης είναι: «Βιολογική παραγωγή: Βιωσιμότητα, ανάπτυξη και ανάγκες των καταναλωτών, πριν και μετά το 2020». Η Προεδρία έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο συζήτησης σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Τα κράτη μέλη καλούνται να αξιολογήσουν ποια από τα υπάρχοντα όργανα πολιτικής έχουν επιτυχία στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.
 
Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Buku audzētava, ένα βιολογικό αγρόκτημα στην ενορία Valgunde.
 
Στα πλαίσια της συνάντησης στη Ρίγα, τη Δευτέρα (1/6) υπήρξε και μια κατ’ αρχήν συμφωνία των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο και του Συμβουλίου και της Κομισιόν όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για την υγεία των ζώων. Ο νέος Κανονισμός αναμένεται να εγκριθεί επίσημα πριν από το τέλος του 2015.
 
«Ο νέος κανονισμός καθορίζει ένα σαφές και ενιαίο νομικό πλαίσιο με στόχο να εξασφαλίσει μια καλύτερη πρόληψη και έλεγχο των ασθενειών που μεταδίδονται μεταξύ των ζώων αλλά και από τα ζώα στον άνθρωπο», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Υπουργός Γεωργίας της Λετονίας κ. Jānis Dūklavs.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.