Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εκτός πληρωμών τα βιολογικά για τα έτη 2013 - 2014
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 11:36
03-biologika
 
Αγανάκτηση στους παραγωγούς βιολογικών έχει προκαλέσει το γεγονός πως βρίσκονται εκτός προγραμματισμού πληρωμών του υπουργείου, για τα οφειλόμενα των ετών 2013 και 2014.

Σύμφωνα με τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε στον Organic Life, οι βιοκαλλιεργητές εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκεια τους, τονίζοντας πως οι ίδιοι οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή μένουν απλήρωτοι από το υπουργείο, προειδοποιώντας έτσι για κινητοποιήσεις.

Στον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο σχετικά με τα βιολογικά, η πληρωμή που αναφέρεται (30 εκ. ευρώ) αφορά τη βιολογική κτηνοτροφία του 2012 και του 2013 και κάποιες ενστάσεις του 2014 για τη βιολογική γεωργία.

Η καθυστέρηση στις πληρωμές οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησαν ξανά ελέγχους στους φακέλους των κτηνοτρόφων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της βιολογικής κτηνοτροφίας προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι η κάθε εκμετάλλευση έχει στη διάθεσή της και τα αντίστοιχα βοσκοτόπια.
 
Το συνολικό ποσό που προβλέπεται για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και για τα δύο έτη φθάνει τα 112 εκατ. ευρώ περίπου, αν και το ποσό που τελικά θα πιστωθεί εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά μικρότερο.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.