Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ευρωκοινοβούλιο. Πιο υγιείς όσοι καταναλώνουν βιολογικά. Χρίζει διερεύνησης εαν είναι πιο θρεπτικά
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015 12:57
25-biologika
 
Τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενώ απαγορεύεται η χρήση ορμονών, γεγονός που τα καθιστούν ιδανική επιλογή για τον καταναλωτή που επιζητά την ποιότητα στη διατροφή του.
 
Την επίδραση των βιολογικών τροφίμων και τον τρόπο ζωής που συχνά συνδέεται με αυτά, συζήτησαν ευρωβουλευτές και εμπειρογνώμονες στην ημερίδας της ομάδας Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνικών Επιλογών (STOA) στις 18 Νοεμβρίου.
 
Ο ευρωβουλευτής Momchil Nekov, που προήδρευσε της ημερίδας δήλωσε ότι «θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, στο δημόσιο διάλογο, καθώς αποτελεί επένδυση για τη δημόσια υγεία».
 
Δεν ξέρουμε αν τα βιολογικά είναι πιο θρεπτικά, αλλά αυτοί που τα τρώνε είναι πιο υγιείς
Οι ειδικοί, συμφώνησαν ότι αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τα διατροφικά οφέλη των βιολογικών προϊόντων, οι καταναλωτές αυτών των τροφίμων είναι γενικά πιο υγιείς.
 
«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα βιολογικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τα συμβατικά», εξήγησε ο . Bernhard Watzl, από το Ινστιτούτο Max Rubner, της Γερμανίας.
 
Ωστόσο, πιο βιολογικός τρόπος ζωής και η ένταξη αυτών των προϊόντων στη διατροφή έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία.
 
Η Ewa Rembiałkowska, από το τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, εξήγησε πώς, τα βιολογικά τρόφιμα είναι, δυνητικά, πιο ευεργετικά για την υγεία των ζώων και του ανθρώπου, από ό, τι είναι τα συμβατικά, αναδεικνύοντας σημαντικές διαφορές στο ορμονικό και ανοσοποιητικό σύστημα μεταξύ ζώων που τρέφονται με βιολογικά τρόφιμα και εκείνων που τρέφονται με συμβατικά, ειδικά από τη δεύτερη γενιά.
 
Οι αρουραίοι επιλέγουν τις βιολογικές τροφές
Σύμφωνα με δικές της έρευνες, οι μελέτες με ζώα δείχνουν καλύτερα επίπεδα γονιμότητας και χαμηλότερη θνησιμότητα κατά τον τοκετό αλλά και μεγαλύτερη ανοσία.
 
Επίσης, οι μελέτες δείχνουν ότι οι αρουραίοι επιλέγουν πιο συχνά τις βιολογικές ζωοτροφές από ότι τις συμβατικές, όταν τους δοθεί η επιλογή, πρόσθεσε η κ. Rembiałkowska.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.