Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εξαγωγές βιολογικών κρασιών στην Κίνα μόνο εαν έχουν πιστοποιηθεί με τα δικά της πρότυπα
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 18:15
10-biologiko-krasi
 
Η κίνα επιτρέπει τις εισαγωγές βιολογικών κρασιών, μόνον σε όσα έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα.
 
Σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, η Κίνα δεν αναγνωρίζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα βιολογικά, βάζοντας εμπόδια έτσι εμπόδια σε όσους οινοπαραγωγούς επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους.
 
Στο παρελθόν, με βάση την αρχή laisser faire που ίσχυε για τα τελωνεία της Κίνας, όλα κυλούσαν ομαλά, σήμερα όμως τα κινέζικα τελωνεία μπλοκάρουν όλα τα κρασιά που αντιβαίνουν την κινέζικη νομοθεσία κλείνοντας το δρόμο των βιολογικών οίνων προς αυτή την αγορά.
 
Το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί με την εξάλειψη κάθε αναφοράς σε βιολογικό κρασί στις εμπρόσθιες ετικέτες (η οπίσθια ετικέτα αναγράφεται στην μανδαρίνικη γλώσσα).
 
Μπορεί επίσης να ξεπερασθεί με την διαδικασία μιας ακριβής κινεζικής πιστοποίησης. Η επίτευξη αυτής της πιστοποίησης κοστίζει μεταξύ 2 και 5000 ευρώ ανά έτος, ανάλογα με τον αριθμό των κιβωτίων κρασιού που αποστέλλονται.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.