Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με απεργία πείνας απειλούν οι βιοκαλλιεργητές το δήμο Κορυδαλλού, επειδή θέλει να κλείσει τη βιολογική λαϊκή αγορά παραγωγών.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016 15:19
12-biokalliergites
Με απεργία πείνας απειλούν οι βιοκαλλιεργητές το δήμο Κορυδαλλού, επειδή θέλει να κλείσει τη βιολογική λαϊκή αγορά παραγωγών .
 
Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αττικής
 
Αξιότιμοι κύριοι,
 
σήμερα που ο αγροτικός κόσμος κινδυνεύει να αφανιστεί, σήμερα που η καταστροφή της φύσης συνεχίζεται με ολέθρια αποτελέσματα, o δήμος του Κορυδαλλού ΕΚΔΙΩΚΕΙ τους Βιοκαλλιεργητές στερώντας το δικαίωμα να διαθέτουν τα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα τους και απαγορεύει στους δημότες του την πρόσβαση στην καθαρή τροφή!
 
Η αγορά αυτή λειτουργεί 18 χρόνια με τρεις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων και συμμετέχουν 25 παραγωγοί που διαθέτουν τα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα τους  σε 500 περίπου οικογένειες! Επιπλέον η αγορά προσφέρει εδώ και χρόνια προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας δωρεάν σε 40 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση!
 
Θεωρούμε τη στάση του Δήμου εγκληματική, σε ανθρώπους που σέβονται το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών! Είμαστε η ψυχή της πιο θετικής πράξης που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στον τόπο... των 25.000 παραγώγων που άλλαξαν τρόπο καλλιέργειας σταματώντας τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, των 100.000 περίπου πολιτών που άλλαξαν τρόπο διατροφής και των  1.000.000 στρεμμάτων απαλλαγμένων από τα χημικά!
 
Οι αγορές μας είναι 50 περίπου σε όλη τη χώρα - 24 Αγορές στην Περιφέρεια Αττικής-  και δραστηριοποιούνται 500 περίπου βιο-παραγωγοί! Οι αγορές βιοκαλλιεργητών λειτουργούν με αυστηρό κανονισμό λειτουργίας και πρότυπο ΕΛΟΤ 1428 "Αγορές Βιοκαλλιεργητών"! Είναι αυτοδιαχειριζόμενες σύμφωνα με τις Αρχές των Αγορών Παραγωγών (Farmers Market)! Τέλος, οι αγορές αυτές έγιναν με ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ και λειτουργούν 22 και πλέον χρόνια!
 
Αυτόν τον ΑΓΩΝΑ που έκανε τις αγορές μας πλέον ΘΕΣΜΟ στην ελληνική κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια ακόμα και με την ίδια τη  ζωή μας ...γιατί είναι η ΖΩΗ μας!!
 
Οι βιοκαλλιεργητές απέναντι στην άδικη επίθεση που δέχονται θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις!
 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!!!
Μαζί μας είναι το ΔΙΚΙΟ και όλη η υγιής κοινωνία!
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
ΑΓΟΡΕΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ!!!!!
 
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ!
(Όποιος δεν αγωνίζεται για τις ιδέες του.....είτε αυτές δεν αξίζουν είτε ο ίδιος!)
 
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.