Διμερείς εμπορικές συμφωνίες για τα βιολογικά διαπραγματεύεται η Ευρώπη με Κολομβία και Μεξικό |
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 19:57 |
![]() Διαπραγματεύσεις με σκοπό τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες για τα βιολογικά , μεταξύ Ευρώπης και Κολομβίας, διεξάγονται αυτή την περίοδο.
Σκοπός, είναι να προκύψει μια μεγαλύτερη αγορά για τους βιοκαλλιεργητές, να μειωθούν τα διοικητικά βάρη για τις επιχειρήσεις και να δοθούν στους καταναλωτές μεγαλύτερες επιλογές βιολογικών τροφίμων.
Για το σκοπό αυτό ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, επισκέφτηκε την Κολομβία στις 7-9/02/2016, συνοδευόμενος από 35 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Ο ίδιος δήλωσε: «Ο τομέας των βιολογικών είναι ένας από τους πιο δυναμικούς του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ και η Κολομβία έχει μεγάλο δυναμικό για να μεγεθύνει τις ευκαιρίες των βιοκαλλιεργητών.
Ο υπουργός γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης της Κολομβίας, Αουρέλιο Ιραγκόρι Βαλένθια τόνισε: «Αυτή η νέα συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της οικονομικής μας συνεργασία με την ΕΕ σε έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους της γεωργίας.
Η ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής είναι πολύ σημαντική για τους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες της χώρας καθώς προσφέρει αυξημένα επίπεδα ευζωίας για τον πληθυσμό και διαφοροποιημένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας στις αγορές».
10-12 Φεβρουαρίου ο Χόγκαν θα βρεθεί και στο Μεξικό με στόχο και εκεί την εμβάθυνση του εμπορίου για τα βιολογικά προϊόντα.
Ο γενικός γραμματέας της γεωργίας στο Μεξικό, Καλζάντα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συμφωνήσαμε να καθορίσουμε αν οι κανόνες και τα μέσα ελέγχου είναι ισοδύναμα μεταξύ μας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία».
|