Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ανοδος των βιολογικών στη Βρετανία. Τα εξειδικευμένα καταστήματα βιολογικών προτιμούν οι καταναλωτές
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016 22:00
22-biologika-bretania 
Τα βιολογικά προϊόντα, ολοένα και αποκτούν περισσότερους οπαδούς στη Μ. Βρετανία. Μάλιστα ο τζίρος στην Αγγλία αναμένεται να αυξηθεί το 2016, από τα 2,47 δις στα 2,53 δις
 
Μάλιστα τα 2015, οι πωλήσεις των βιολογικών κυμάνθηκαν σε σταθερά επίπεδα παρά την κρίση, με τα βιολογικά οπωροκηπευτικά να παρουσιάζουν αύξηση κατά 4,9 %, όταν στα αντίστοιχα συμβατικά παρουσιάστηκε μείωση κατά 0,9 %
 
Σήμερα, η βιολογική αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστολογείται στα 2,47 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να φτάσει μέσα στο 2016, τα 2,53 δισ. Αυτό προέκυψε με το λανσάρισμα καινοτόμων βιολογικών προϊόντων, που ήρθαν στην αγορά από μικρομεσαίους παραγωγούς.
 
Σύμφωνα με έρευνα της Soil Association, τα νέα προϊόντα συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων, με τους καταναλωτές να στρέφονται στα μικρά, εξειδικευμένα καταστήματα βιολογικών, αυξάνοντας τα έσοδα τους κατά 256 εκ ευρώ.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, τα προϊόντα που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών, είναι αρχικά οι παιδικές τροφές, καταλαμβάνοντας το 60% της αγοράς, ενώ ακολουθούν τα καρότα με 14% και το γιαούρτι με 8,3%.
 
Οι κατηγορίες που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης, είναι οι κονσέρβες και τα έτοιμα φαγητά, το κρύο πρόχειρο φαγητό και από αυτά κυρίως οι μαρμελάδες και τα τρόφιμα που αλείφονται (+28,1%), τα ψάρια (+25,1%), το λάδι και το ξίδι (+17,5%), τα πουλερικά (+13,1%) και το τσάι (12,8%).
 
Σύμφωνα με το τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφίμων και αγροτικών θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι εκτάσεις που καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα μειωθήκαν οριακά από 5.760.000 στρέμματα το 2013, στα 5.480.000 στρέμματα.
 
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αγοραστές βιολογικών προϊόντων βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 25-44 και ανήκουν σε οικονομικά πιο εύπορες ομάδες.
 
Επίσης είναι εκείνοι που έχουν παιδιά, όπως και εκείνοι που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980 και αρχών του 2000.
 
Οι Βρετανοί καταναλωτές βιολογικών προϊόντων, σε ποσοστό 86% ανακυκλώνουν, συγκριτικά με το 73% του υπόλοιπου πληθυσμού, αποδεικνύοντας έτσι την στροφή στην οικολογική συνείδηση.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.