Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τί λέει ο Δήμος Κηφισιάς για τη μεταφορά της αγοράς βιοκαλλιεργητών σε νέο χώρο
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016 23:15
29-viologika
 
Την οργή των βιοκαλλιεργητών, αλλά και μεγάλης μερίδας καταναλωτών έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Κηφισιάς να μεταφέρει σε νέο χώρο τη βιολογική λαϊκή αγορά βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς σε νέο χώρο.

Με αφορμή το σάλο που ξέσπασε, ο Δήμος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης του, ότι η βιολογική αγορά που πραγματοποιείται στην συνοικία «Αλώνια» της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς (από την οδό Μπακογιάννη έως την οδό Άνδρου) μεταφέρεται σε δύο νέα σημεία τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.
 
Συγκεκριμένα η βιολογική αγορά μεταφέρεται:
Στη συμβολή των οδών Ευρώτα & Κηφισού, στη Ν. Κηφισιά, από 01/01 – 30/06.

Στα οικόπεδα «Γκέρτσου», τα οποία περικλείονται από τις οδούς Σεβδικίου – Τατοΐου – Χρήστου Νέζερ και Σκουφά, στη Ν. Ερυθραία, από 01/07 – 31/12.

Το ωράριο λειτουργίας είναι το ακόλουθο:
Χειμερινό ωράριο από τις 14:30 – 18:30 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής) 18:30 – 19:00 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου)

Θερινό ωράριο από τις    16:00 – 18:00 (λειτουργία της βιολογικής λαϊκής) 18:00 – 18:30 (διάρκεια καθαριότητας του χώρου)

H βιολογική αγορά θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, κάτι το οποίο θα πιστοποιηθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή έχει εκφράσει τη βούληση της να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μεταφορά των δύο λαϊκών αγορών από τα συγκεκριμένα σημεία της περιοχής Αλωνίων όπου παραμένουν για περισσότερο από 10 χρόνια, γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και υποβαθμίζει αναμφίβολα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κυρίως με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στενών δρόμων με επίσης στενά πεζοδρόμια.

Οι κινήσεις του Δήμου ξεκίνησαν με την μεταφορά της  Βιολογικής αγοράς και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει την αλλαγή σημείου της  συμβατικής λαϊκής αγοράς που λειτουργεί προβληματικά δίπλα στο Κοιμητήριο.

Τονίζουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί συνεχίζει να επιτρέπει την λειτουργία ανεξάρτητης βιολογικής αγοράς καθώς και αγορών χωρίς μεσάζοντες με ευνοϊκούς όρους και υπό το καθεστώς της αυτόνομης διαχείρισης.

Οι νέοι χώροι υποδοχής της βιολογικής  αγοράς, προκάλεσαν αντιδράσεις από τους παραγωγούς της, οι οποίοι γνώριζαν από το Σεπτέμβριο του 2015 την πρόθεση του Δήμου.
 
Μάλιστα είχαν προσκληθεί προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις κάτι το οποίο ουδέποτε έπραξαν. Χωρίς να εκτιμήσουν την στήριξη του Δήμου Κηφισιάς στην διαρκή λειτουργία της αγοράς- παρά το αμφισβητούμενο θεσμικό πλαίσιο- πληροφόρησαν ελλιπώς τους καταναλωτές.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.