Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συμφωνία για τα βιολογικά προϊόντα μεταξύ Χιλής και Ευρώπης
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 12:20
08-biologika-chilie 
 
Συμφωνία για τα βιολογικά προϊόντα μεταξύ Χιλής και Ευρώπης
 
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Χιλής και Ε.Ε για το εμπόριο βιολογικών προϊόντων.
Μέσω αυτής της συμφωνίας αυτής από κοινού αναγνωρίζουν τα συστήματα κανόνων και ελέγχων για τα βιολογικά προϊόντα και εξασφαλίζεται ο υψηλού δείκτη σεβασμός των αρχών της βιολογικής γεωργίας.
 
Η συμφωνία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένω όλων των βιολογικών προϊόντων της ΕΕ και θα επιτρέπεται σε προϊόντα που παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ να τοποθετούνται κατευθείαν στην αγοράς της Χιλής και αντιστρόφως.
 
Επίσης, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν την αμοιβαία προστασία των βιολογικών λογοτύπων καθώς και την παροχή ενός συστήματος αυξημένης συνεργασίας, ανταλλαγής πληροφοριών και επίλυση των διαφορών στο εμπόριο βιολογικών.
 
Η συμφωνία για το εμπόριο βιολογικών προϊόντων θα είναι η πρώτη από μια σειρά συμφωνιών «νέας γενιάς» στο εμπόριο βιολογικών προϊόντων και η πρώτη διμερής με μια χώρα της Λατινικής Αμερικής.
 
Μέχρι τώρα η ΕΕ έχει ολοκληρώσει μόνο διοικητικές ρυθμίσεις όσον αφορά την ισότιμη αναγνώριση των βιολογικών ή, κατά το παρελθόν, έχει αναγνωριστεί μόνο μονομερώς η ισοδυναμία κανόνων βιολογικής παραγωγής και συστημάτων ελέγχου των τρίτων χωρών.
 
Η συμφωνία αυτή θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες συμφωνίες στο εμπόριο βιολογικών προϊόντων, παρέχοντας έτσι ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη του τομέα της βιολογικής γεωργίας, με σκοπό να επωφεληθεί μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία και να υποστηριχτεί η απασχόλησης και η ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. Phil Hogan, δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζω θερμά το τέλος των διαπραγματεύσεων με τη Χιλή με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας σχετικά με το εμπόριο βιολογικών προϊόντων.
 
Ο ευρωπαϊκός τομέας των βιολογικών εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους παραγωγής μας και η Χιλή έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ευκαιριών για τους βιοκαλλιεργητές και τις επιχειρήσεις βιολογικών.
 
Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης για τους δύο εταίρους, παρέχοντας την εγγύηση στους καταναλωτές για στέρεα συστήματα ελέγχου.»
 
Ο βιολογικός τομέας της ΕΕ είναι ένας δυναμικός τομέας της ευρωπαϊκής γεωργίας με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 5,5% τα τελευταία 10 χρόνια, καταλαμβάνοντας σχεδόν το 6% της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης της ΕΕ.
 
Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ είναι καθαρός εισαγωγέας τροφίμων από τη Χιλή, αναμένεται ότι η συμφωνία αυτή θα προωθήσει τις εξαγωγές βιολογικών της ΕΕ προς τη Χιλή.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.