Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η Ελλάδα λέει ΝΑΙ σε ύποπτο για καρκινογενέσεις φυτοφάρμακο της Monsanto
Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 14:27
27-monsanto-cancer 
 
Λήγει τον Ιούνιο η άδεια κυκλοφορίας για το καρκινογόνο εντομοκτόνο Glyphosate της Monsanto και όπως φαίνεται, θα ανανεωθεί η άδεια για ακόμη 7 χρόνια με τις ευλογίες και των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
 
Σύμφωνα με το pontiki.gr, η Ελλάδα δε θα τολμήσει να πάει κόντρα στη Monsanto, με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε για ακόμα 7 χρόνια να τρώμε καρκίνο. Γεγονός το οποίο πρέπει να μας αφυπνήσει και να κάνουμε στροφή προς τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα.
 
Η κρίσιμη απόφαση για το εάν θα ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας του εντομοκτόνου της Monsanto, άδεια η οποία λήγει τον Ιούνιο, θα ληφθεί στα μέσα Μαΐου από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες με ειδική πλειοψηφία και, εάν δεν υπάρξει ειδική πλειοψηφία, τότε η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει, χωρίς να δεσμεύεται από καμιά απόφαση, για πόσα ακόμα χρόνια θα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
 
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιμείνει στην αρχική της θέση, που είναι να ανανεωθεί η άδεια του επικίνδυνου εντομοκτόνου για 15 χρόνια!
 
Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν το εντομοκτόνο Glyphosate θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην Ε.Ε. ή όχι, μετά τις επιστημονικές αποκαλύψεις ότι προκαλεί καρκινογένεση και μετά την κατάταξή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στα «πιθανώς καρκινογόνα».
 
Το ίδιο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαλύπτει την ιδιαίτερα υποκριτική λογική της απόφασης. Και αυτό γιατί αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εφόσον το ζιζανιοκτόνο Glyphosate θεωρείται ακόμη ύποπτο για καρκινογένεση και εμφάνιση διαταραχών του ενδοκρινικού συστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του στην αγορά μόνο για επαγγελματική χρήση και μόνο για 7 έτη και όχι για 15 όπως έχει προταθεί»!
 
Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν:
Να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση και να αποκαλύψει όλα τα επιστημονικά στοιχεία που χρησιμοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) κατά την αξιολόγηση του Glyphosate.
 
Να μην εγκρίνει μη επαγγελματικές χρήσεις του Glyphosate και να αξιολογήσει εκ νέου την έγκρισή του υπό το φως της εκκρεμούσας υποβολής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA) φακέλου σχετικά με την εναρμονισμένη ταξινόμησή του.
 
Να υποβάλει νέο σχέδιο εκτελεστικού κανονισμού για την καλύτερη διαχείριση της χρήσης των ζιζανιοκτόνων που περιέχουν Glyphosate και να εξασφαλίσει άμεσα την ανεξάρτητη επανεξέταση της συνολικής τοξικότητας και της ταξινόμησης του Glyphosate με βάση όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.