Διαφήμιση
Τα βιολογικά, στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, μέσω του προγράμματος Solmacc.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016 15:31
04-solmacc 
 
Οι κλιματικές αλλαγές έχουν απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα, με την γεωργική εκμετάλλευση να έχει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
 
Το παραπάνω γεγονός, έχει απασχολήσει κατά κόρον και τη βιολογική καλλιέργεια, με το νέο κανονισμό μάλιστα, να στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών, 12 βιολογικά αγροκτήματα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Solmacc, το οποίο επιδιώκει να προωθήσει την ευρύτερη υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής στην Ε.Ε στη γεωργία.
 
Τα βιολογικά αγροκτήματα βρίσκονται στη Σουηδία, στη Γερμανία και την Ιταλία, στα οποία εφαρμόζονται οι παρακάτω βελτιωμένες πρακτικές, με τις δυο πρώτες να εφαρμόζονται ήδη στη βιοκαλλιέργεια.
 
Βελτιστοποίηση ανακύκλωσης των θρεπτικών συστατικών στο χωράφι.
 
Βελτιστοποίηση αμειψισποράς με ψυχανθή.
 
Βελτιστοποίηση πρακτικών άροσης.
Με τη μείωση του οργώματος επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση της ανακύκλωσης των θρεπτικών συστατικών του εδάφους, μειώνει τη διάβρωση του και συγκρατεί τα θρεπτικά συστατικά. Αυξάνει τα αποθέματα άνθρακα στο έδαφος, ενώ παράλληλα γίνεται εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων, άρα και λιγότερες εκπομπές καυσαερίου.
 
Αγροδασοπονία.
Ο συνδυασμός δέντρων, ετήσιων καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου σε ένα αγροτικό σύστημα συμβάλλει στη δέσμευση του άνθρακα, στη βλάστηση πάνω και κάτω από το έδαφος. Τα δέντρα βοηθούν στην προστασία του εδάφους από τη διάβρωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 

 
Οι παραπάνω πρακτικές, θα μειώσουν σημαντικά σε σύγκριση με το μέσο όρο των συμβατικών αγροκτημάτων, την εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου, κάτω από αυστηρή επιστημονική παρακολούθηση.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2018.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.