Διαφήμιση
47-56% περισσότερα Ω3 περιέχουν το βιολογικό κρέας και το γάλα.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016 02:44
21-kreas-omega-3 
 
Περισσότερα Ω3 περιέχουν το βιολογικό κρέας και το γάλα.
 
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Newcastle της Αγγλίας, τόσο το βιολογικό κρέας όσο και τα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα συμβατικά.
 
Αναλύοντας δεδομένα από όλο τον κόσμο, το Πανεπιστήμιο επανεξέτασε 196 έρευνες σχετικά με το γάλα και 67 σχετικά με το κρέας και βρήκε σαφείς διαφορές μεταξύ βιολογικών και συμβατικών προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδίως όσον αφορά τη σύνθεση των λιπαρών οξέων και τη συγκέντρωση βασικών μετάλλων και αντιοξειδωτικών.
 
Ο συγγραφέας της έρευνας, Carlo Leifert, αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη διαφορά που έχουν τα βιολογικά τρόφιμα από τα συμβατικά.
 
Έτσι, λοιπόν, η ενίσχυση της διατροφής μας με βιολογικά φρούτα, λαχανικά, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχει στον οργανισμό υψηλότερα ποσοστά φυτικών αντιοξειδωτικών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα ποσοστά των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ήταν 47% υψηλότερα στο βιολογικό κρέας, ενώ το βιολογικό γάλα περιείχε λιγότερο ιώδιο και ήταν 56% υψηλότερο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
 
Τα διατροφικά, αυτά, οφέλη αποδίδονται, σύμφωνα με την έρευνα, στην επιλογή των ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται.
 
Όπως ορίζουν τα βιολογικά πρότυπα, η διατροφή των ζώων πρέπει να περιέχει 60% φρέσκο χορτάρι, το όποιο είναι πλούσιο σε τριφύλλι. Το τριφύλλι θεωρείται υπεύθυνο για την αύξηση της συγκέντρωσης των ωμεγά-3 λιπαρών στο κρέας και στο γάλα.
 
Η οργάνωση Soil Assocciation αναφέρει πως η τροφή των ζώων και ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι κτηνοτρόφοι στα ζώα επηρεάζουν την ποιότητα των τροφίμων, είτε αναφερόμαστε στο γάλα, στο τυρί ή στο κρέας.
 
Τονίζει δε πως οι επιστήμονες της συγκεκριμένης έρευνας έδειξαν ότι η σκληρή δουλειά των βιοκαλλιεργητών φαίνεται από την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.