Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρώτο βραβείο για βιολογική μαρμελάδα με στέβια που έφτιαξαν φοιτητές
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016 12:40
27-marmellada 
Τον καιρό της κρίσης, καινοτόμα έξυπνα προϊόντα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν πνοή σε μια ομολογουμένως μαραμένη αγορά.
 
Ετσι λοιπόν, φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πήραν το πρώτο βραβείο για βιολογική μαρμελάδα με στέβια που δημιούργησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ecotrophelia
 
Το προϊόν που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας με την ονομασία «marmΕλλάδα» κατάφερε να πάρει το πρώτο βραβείο και τώρα αυτοί οι φοιτητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο τον Οκτώβριο.
 
Η «marmΕλλάδα» είναι μία βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, ενώ δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά.
 
Εχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες, όπως η στέβια.
 
Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης απέσπασε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που συμμετείχε με τρία προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες τροφίμων.
 
Βραβεύτηκε για το προϊόν TARTIQUE, μια τάρτα από μανταρίνι, σε συνδυασμό με κακάο, υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Η καινοτομία του προϊόντος οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί μια γλυκιά και υγιεινή επιλογή, για διαβητικούς και άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
 
Την προσπάθεια των φοιτητών συντονίζει ο καθηγητής του τμήματος Επιστήμης, Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος τονίζει: «O διαγωνισμός αυτός είναι πανευρωπαϊκός, μάλιστα το 2012 η χώρα μας κέρδισε το πρώτο βραβείο για ένα παριζάκι που έφτιαξε το τμήμα χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
Στον διαγωνισμό που γίνεται στη χώρα μας και ο οποίος στηρίζεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τροφίμων, οι φοιτητές του τμήματός μου κέρδισαν το βραβείο καλύτερης παρουσίασης. Οι φοιτητές εργάστηκαν έναν χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό το προϊόν σε συνεργασία πάντα με κάποιες εταιρείες τροφίμων.
 
Κάθε χρόνο παράγουμε από 1 έως 3 προϊόντα. Μάλιστα αξίζει να σημειώσω ότι ήδη κάποιο προϊόν, που δημιουργήθηκε από Ελληνες φοιτητές, κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Το ανέλαβε δηλαδή μια ελληνική εταιρεία στο Κιλκίς να το παράγει για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας.
 
Το τμήμα μας λειτουργεί μόνο έξι χρόνια και τώρα βγαίνουν οι πρώτοι φοιτητές στην αγορά εργασίας. Ξεκινήσαμε μέσα στην οικονομική κρίση και έπρεπε να κάνουμε τεράστια προσπάθεια αλλά και να καινοτομήσουμε.
 
Εμείς τώρα ετοιμάζουμε καινοτόμα προϊόντα από «ξεχασμένες» πρώτες ύλες ελληνικές όπως για παράδειγμα το σιτάρι μαυραγάνι της Λήμνου ή το σιτάρι Λήμνος που έχει να καλλιεργηθεί πάνω από 30 χρόνια. Επίσης θα κάνουμε τη «μερέντα του Αιγαίου» που θα περιέχει πετιμέζι με ταχίνι.»
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.