Διαφήμιση
Υγεία βιολογικών πουλερικών. Τί έδειξε 3χρονη έρευνα σε 8 χώρες
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 16:55
09-kotopoula 
 
Το διάστημα 2012 με 2015, πραγματοποιήθηκε μεγάλη έρευνα σε οκτώ χώρες, στις οποίες πραγματοποιήθηκε επιδημιολογικός έλεγχος σε 110 αγροκτήματα, με σκοπό να διερευνηθούν τα αποτελέσματα της βιολογικής εκτροφής πουλερικών, όσων αφορά στα παράσιτα, την υγεία και τους τραυματισμούς στα ράμφη τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Healthy Hens, της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα βιολογικά πουλερικά είναι πιο υγιεί από τα συμβατικά, λόγω της διαμονής τους σε υπαίθριους χώρους αλλά και της βιολογικής ζωοτροφής.
 
Σε κάθε αγρόκτημα, πραγματοποιήθηκαν δύο έλεγχοι, με τον πρώτο οι όρνιθες να είναι 30-40 εβδομάδων ενώ στον δεύτερο ήταν 60-65 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο:
Η συχνή πρόσβαση των πουλερικών σε εξωτερικό χώρο έχει σαν αποτέλεσμα πιο υγιή πουλερικά.
 
Όπως παρατηρήθηκε στην έρευνα, τα πουλερικά που είχαν αυξημένη πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο δεν αντιμετώπιζαν μολύνσεις από σκουλήκια, σε αντίθεση με εκείνα που ήταν περιορισμένα, ενω οι πληγές και οι τραυματισμοί στα ράμφη ήταν λιγότεροι.

Διατροφή πουλερικών:
Οι φυτικές ίνες, όπως το ξηρό ή φρέσκο χορτάρι βοηθά στην πέψη. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας πρωτεΐνη, φώσφορο και νάτριο.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.