Διαφήμιση
Νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης για εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 12:10
26-biologika
 
Σε ένα περίπου εξάμηνο θα τεθεί σε λειτουργία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης για τα εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα.
 
Σκοπός της νέας πιστοποίησης, είναι η βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των βιολογικών προϊόντων και η θωράκιση τους έναντι πιθανής απάτης.
 
Οι αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα μειώσουν επίσης τα διοικητικά κόστη για τις επιχειρήσεις αλλά θα παρέχουν και ολοκληρωμένα στατιστικά δεδομένα των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων.
 
O Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Φιλ Χόγκαν ανέφερε πως το καινούργιο αυτό σύστημα θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του τομέα για την παρακολούθηση των εισαγωγών των βιολογικών προϊόντων.
 
Ο εκσυγχρονισμός αυτός θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για τους επιχειρηματίες αλλά θα διευκολύνει και το εμπόριο. Τέλος θα ενισχύσει τη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα.
 
Πως θα γίνεται η ηλεκτρονική πιστοποίηση βιολογικών
Θα γίνεται εισαγωγή των πιστοποίησεων για τα βιολογικά προϊόντα, στο ήδη υπάρχον ηλεκτρονικό σύστημα TRACES της ΕΕ, για τις μετακινήσεις και τον εντοπισμό των τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Η αναγκαστική καταγραφή θα αρχίσει στις 19 Απριλίου 2017, ενώ προβλέπεται μεταβατική περίοδο 6 μηνών, κατά την οποία θα χρησιμοποιούνται τόσο έντυπη όσο και ηλεκτρονική πιστοποίηση. Από 19 Οκτωβρίου του 2017 οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων θα καλύπτονται μόνο μέσω ηλεκτρονικής πιστοποίησης.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.