Διαφήμιση
Η βιοκαλλιέργεια είναι το μέλλον της γεωργίας δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 18:56
 
17-biologikap
 
To μέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι οι βιολογικές καλλιέργειες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στο Νέο Πετρίτσι του Νομού Σερρών, προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
 
Όπως επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, όπως της μη καταβολής ακόμη της επιδότησης των προγραμμάτων από το 2012, αλλά και της μείωσης κόστους παραγωγής, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά.

Πιο αναλυτικά, κατά τον χαιρετισμό του, ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, από μια πρωτοβουλία για ποιότητα ζωής και ασφάλειας στα τρόφιμα που δίνουμε στα παιδιά μας, εξελίσσεται σε έναν δυναμικό κλάδο της αγροτικής παραγωγής, που μπορεί να αποτελέσει μία από τις λύσεις προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές.


Η καθετοποίηση της παραγωγής, η μεταποίηση και η πιστοποίηση αυτών των προϊόντων, μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ καλό εισόδημα στους παραγωγούς και συνάλλαγμα στην Ελλάδα.

Θα είμαστε πλάι στους βιοκαλλιεργητές, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, κυρίως διοικητικής φύσεως  και να βρει ο κλάδος την σημαντική θέση που του αρμόζει στην συνολική παραγωγή».

Από την δική της πλευρά η πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος Χρυσούλα Σκορδίτη, εξέφρασε την κραυγή αγωνίας των βιοκαλλιεργητών τονίζοντας πως η Ελλάδα παράγει, έχει πλούτο και «Εμείς θέλουμε να καλλιεργήσουμε την γη μας, αλλά κάποιοι μας θέλουν φτηνούς εργάτες της γης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θέλουμε να δουλέψουμε την γη μας», είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, σημείωσε  πως δυστυχώς η βιοκαλλιέργεια στο νομό Σερρών υποχωρεί και ο αριθμός των βιοκαλλιεργητών μειώνεται ενώ ζήτησε τη στήριξη του κράτους, αλλά και των πολιτών που πρέπει να αλλάξουν συνήθειες  στη διατροφή τους.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.