Διαφήμιση
Διαφήμιση
Για καλλυντικά που αναγράφουν βιολογικά συστατικά χωρίς πιστοποίηση προειδοποιεί ο Soil Association
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 23:38
25-biologika
 
 
Πολλές εταιρείες καλλυντικών στην Αγγλία χρησιμοποιούν την λέξη βιολογικό στις ετικέτες των προϊόντων τους χωρίς να έχουν λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση, προειδοποιεί ο Soil Association.
 
Οπως αναφέρει σε ανάρτηση σου ο Guardian, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων της Αγγλίας Soil Association, γνωστές εταιρείες έχουν κατηγορηθεί για παραπλάνηση των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας τη λέξη βιολογικά στις ετικέτες των καλλυντικών προϊόντων που προωθούν στην αγορά.
 
Η πρόσφατη έκθεση του Soil Association δείχνει ότι το 76% των καταναλωτών παραδέχονται ότι έχουν παραπλανηθεί από ετικέτες προϊόντων, πιστεύοντας ότι αγοράζουν βιολογικά καλλυντικά.
 
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
 

Όπως φαίνεται από τη σχετική έκθεση, που δημοσιεύει ο Guardian, οι πωλήσεις οργανικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς αυξήθηκαν κατά 20% το 2016, με την αγορά να ανέρχεται στα £61,2 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να προωθήσει στην αγορά πράσινα προϊόντα, ωστόσο δεν έχει επενδύσει στην παρασκευή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, χωρίς τοξικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το δέρμα, προειδοποιεί ο έγκριτος φορέας.

Σε αντίθεση με τα βιολογικά τρόφιμα, τα οποία υπόκεινται σε αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν υπάρχουν νομικές δικλείδες ασφαλείας για την χρήση όρων όπως βιολογικό ή φυσικό για τα προϊόντα ομορφιάς.
 
Στην πράξη, κάθε εταιρεία που προωθεί καλλυντικά προϊόντα μπορεί να έχει στις ετικέτες σήμανση βιολογικό ακόμα και αν το προϊόν περιέχει τοξικά ή μη βιολογικά συστατικά.
 
Ο ομότιμος καθηγητής του Κέντρου Μοριακής Βιοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Ulster ο οποίος αξιολόγησε τα συστατικά,  δήλωσε: "Συγλονίστηκα όταν βρήκα συστατικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο, τα οποία εμπεριέχονταν στις ετικέτες καλλυντικών, τα οποία παραπλανητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως βιολογικά, χωρίς να έχουν λάβει πιστοποίηση ως βιολογικού.
 
Ο Soil Association ξεκίνησε εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση του κοινού. Μπορείτε και εσείς να υπογράψετε τη δράση και να στηρίξετε την εκστρατεία
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.