Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πυρ και μανία με Τσιρώνη οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 22:08
20-tsironis 
 
Πυρ και μανία με Τσιρώνη είναι οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας, οι οποίοι με επιστολή τους, δηλώνουν εντονότατα την δυσαρέσκεια τους .
 
Δείτε την επιστολή της Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας
«Για μια ακόμη φορά κατηγορείτε και λασπολογείτε την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας προκειμένου να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας ως Αναπληρωτής Υπουργός.
 
Αυτή τη φορά το κάνατε μέσα στο Κοινοβούλιο απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση συναδέλφου σας στις 15 Μαΐου 2017. Το θέμα το δημοσιοποιήσατε εσείς ο ίδιος την επόμενη μέρα με δελτίο τύπου ψευδόμενος για μια ακόμη φορά.
 
Καταρχάς από το βήμα της Βουλής, όταν αναφέρεστε σε θεσμοθετημένο φορέα, θα πρέπει να είστε προσεκτικός και να λέτε την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός.
 
Η ερώτηση που σας έγινε είχε δύο σκέλη, πρωτολογία και δευτερολογία. Επίσης όταν δίνετε στην δημοσιότητα την απάντηση μόνο και όχι την ερώτηση δείχνετε ότι κάτι θέλετε να κρύψετε.
 
 
24-organic-life
 
 
Επίσης έπρεπε να παραδεχθείτε ότι αυτό που απαντούσατε αφορούσε καταγγελία που έχει κάνει η Ένωση μας μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (Παλιό και Νέο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας) η οποία εστάλη στους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (όπου πρωτοκολλήθηκε) και όχι σε εσάς ή τον κ. Υπουργό. Καλό πάντως θα είναι να δώσετε στην δημοσιότητα και τα της συναντήσεως με τον κ. Hogan. Εμείς πάντως θα του ζητήσουμε να το κάνει.
 
Τώρα όσον αφορά το σκέλος της απάντησης σας στην πρωτολογία σας, αναφέρεστε σε καλοπροαίρετους συνομιλητές και παραγωγούς που δεν σας καταλογίζουν σκοπιμότητες και λάθη. Εμείς ακόμα και σήμερα σας καταλογίζουμε και σκοπιμότητες και λάθη. Επί δύο χρόνια και έξι μήνες προσήλθαμε σε διάλογο και διαβούλευση και εσείς τα ανατρέψατε όλα εν μία νυκτί.
 
Μαζί μας έχετε συναντηθεί μόνο δύο φορές, μετά από δικό μας αίτημα με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα, ωστόσο αρνηθήκατε με τσαμπουκά να δεχθείτε τις προτάσεις μας και στο τέλος με τον κατατρεγμό που δεχθήκατε, αναγκαστήκατε να κάνετε πίσω για τα 2/5 του προγράμματος.
 
Δεν διαμαρτύρεται μόνο η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας όπως ισχυρίζεστε, ούτε και είμαστε πολύ μικρό ποσοστό. Δεκάδες είναι οι φορείς που ακολούθησαν (φορείς βιοκαλλιεργητών, εκπρόσωποι περιφερειών, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων) και πρώτη από όλους η ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων).
 
Εάν έχετε τόσο κοντή μνήμη, τότε δικαιολογούνται και τα ψέματα… Οι μόνοι που άσκησαν κριτική στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας ήταν κάποιοι μεμονωμένοι δικοί σας, υποτίθεται οικολόγοι (δηλαδή τα «Τσιρωνάκια»).
 
Γεωπόνοι Σύμβουλοι. Εμείς όντως τους θέλαμε με κάποιες προδιαγραφές τις οποίες και σας εξηγήσαμε εκφράζοντας τις ανησυχίες μας. Εσείς όμως ήσασταν κάθετα αντίθετος γιατί όπως μας είχατε πει κατά την πρώτη μας συνάντηση δεν προβλεπόταν στην Κοινοτική νομοθεσία και εγκεκριμένη μελέτη που είχε σταλεί στους Ευρωπαίους. Πέραν αυτού δεν επιμείναμε.
 
Εσείς σήμερα παραδέχεστε ότι βάλατε τον σύμβουλο γιατί τον ζητούσαμε εμείς οι βιοκαλλιεργητές. Δηλαδή παρανομήσατε επειδή κάποιοι το ζήτησαν! Δηλαδή αν σας ζητούσαν να πηδήξετε από τον 5ο όροφο θα το κάνατε; Αλλά και εδώ η αλήθεια είναι ότι το κάνατε γιατί σας το ζήτησε το ΓΕΩΤΕΕ. Αν είναι ψέμα διαψεύστε το.
 
Κριτήριο NATURA. Το θέμα έτσι όπως μπήκε, επιβλήθηκε από εσάς.   Αμφισβητήθηκε ως μοναδικό μέτρο, όχι μόνο από εμάς αλλά από αρκετούς φορείς, το έχουμε καταγγείλει και οφείλετε να απαντήσετε, ειδικά για το 10%. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ένα κτήμα με την NATURA όταν απέχει από αυτήν κάποια χιλιόμετρα, αυτό θα το απαντήσετε εσείς φυσικά!
 
Επίσης αφού αναγνωρίζετε ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι NATURA θα πήγαιναν στα δικαστήρια και θα τα έπαιρναν εάν δεν τους τα δίνατε, γιατί να μην πάνε στα δικαστήρια και οι 50.000 εν δυνάμει δικαιούχοι που είχαν και το δεύτερο κριτήριο το οποίο κόψατε μονομερώς και παρανόμως!
 
Τώρα για την κτηνοτροφία. Και εδώ ψέματα. Την επόμενη ημέρα της δεύτερης και τελευταίας συνάντησης μας βγήκε η ΠΟΓΕΔΥ και σας είπε ότι παρανομείτε όσον αφορά την κτηνοτροφία, υπάρχει κίνδυνος προστίμων και για αυτό και το πήρατε πίσω. Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα.
 
Τέλος για τον ΟΠΕΚΕΠE. Μας είχατε ζητήσει να μην σας ανακατέψουμε και ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργού. Τα πολυόροφα χωράφια στην πλειοψηφία τους είναι δημιούργημα ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι δική σας υπηρεσία, άρα δικό σας κατασκεύασμα.
 
Τώρα αφού ακόμα και σήμερα ισχυρίζεστε ότι για τις καθυστερήσεις φταίνε οι ΔΑΟΚ, αποδεικνύετε πόσο επικίνδυνοι είστε!
 
Νομίζουμε ότι ήλθε η ώρα να πάτε σπίτι σας. Σας θυμίζω ότι όταν ζητάτε συγνώμη για κάτι που δεσμευτήκατε και δεν το κάνατε και σήμερα σφυράτε αδιάφορα, εκθέτετε τον εαυτό σας και αυτούς που σας έβαλαν εκεί!!!»
 
 
 
 

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.