Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ξεκάθαρο ελεγκτικό μηχανισμό στις βιολογικές λαϊκές ζητάνε οι φορείς πιστοποίησης βιολογικών
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 16:52
27-biologika 
Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, με ανακοίνωση της στηρίζει τις αγορές βιοκαλλιεργητών, ενώ ζητά από την πολιτεία, να προβλεφθεί στη νομοθεσία, με ξεκάθαρο τρόπο, ο μηχανισμός που θα ελέγχει τις βιολογικές αγορές.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε στις 19/6/2017 από τους Φορείς Βιοκαλλιεργητών (Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος και Ένωση Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας), η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων στηρίζει τις προτάσεις των Φορέων Βιοκαλλιεργητών όπως καταγράφονται στο προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου και καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη νομική κατοχύρωση των αγορών βιοκαλλιεργητών.
 
 
24-organic-life
 
 
Οι αγορές των βιοκαλλιεργητών λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα για περισσότερα από είκοσι χρόνια.
 
Η λειτουργία τους βασίστηκε στις πρωτοβουλίες των συλλόγων των βιοκαλλιεργητών σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταναλωτές και τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης χωρίς όμως να υπάρχει νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους.
 
Για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές μόνο αγρότες βιοκαλλιεργητές που πωλούν τα ιδιοπαραγόμενα πιστοποιημένα προϊόντα τους, πρωτογενή ή μεταποιημένα.
 
Για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την αξιοπιστία των βιολογικών αγορών θα πρέπει να προβλεφθεί στη νομοθεσία με ξεκάθαρο τρόπο ο ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτείας που θα ελέγχει τις αγορές.
 
Ως φορείς πιστοποίησης θα στηρίξουμε με ευθύνη και θα συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στο βαθμό που μας αναλογεί κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό να διασφαλίσει την αξιοπιστία και την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα.
 
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.