Διαφήμιση
Διαφήμιση
Χρήση μη βιολογικού πολλαπλασιαστικού υλικού την περίοδο μεταβατικού σταδίου
Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 21:22
19-biologika-1
 
Η Διεύθυνση Βιολογικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χρήση πολλαπλασιαστικού υλικού μη βιολογικής παραγωγής κατά την περίοδο του μεταβατικού σταδίου.
 
Σύμφωνα με αυτή, όλοι παραγωγοί από την ένταξη τους στο καθεστώς ελέγχου για τη βιολογική γεωργία, είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε βιολογικούς σπόρους σποράς ή πατατόσπορο να αιτούνται στην αρµόδια ∆ΑΟΚ την έκδοση άδειας παρέκκλισης.
 
 
24-organic-life
 
 
Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και παρόλο που η βάση δεδομένων με τους βιολογικούς σπόρους σποράς τα τελευταία επτά χρόνια είναι κενή και συνεπώς όλοι οι βιοκαλλιεργητές δικαιούνται χρήση μη βιολογικού πολλαπλασιαστικού υλικού με την έκδοση σχετικής άδειας πριν τη σπορά, είναι υποχρεωτικό όλοι οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν βιολογικούς σπόρους σπορά και πατατόσπορο ή να διαθέτουν την σχετική άδεια παρέκκλισης είτε είναι στο μεταβατικό στάδιο είτε σε βιολογικό στάδιο.
 
Συνοψίζοντας τα παραπάνω, στο εξής όλοι παραγωγοί από την ένταξη τους στο καθεστώς ελέγχου για τη βιολογική γεωργία, είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε βιολογικούς σπόρους σποράς ή πατατόσπορο να αιτούνται στην αρμόδια ΔΑΟΚ την έκδοση άδειας παρέκκλισης.
 
Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου:
19-biologika-2 
 
 
 
 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.